Gyerekkorunkban rengetegszer néztünk kincskeresésről szóló mesefilmeket és elhatároztuk, hogy mi is kincsvadászokká akarunk válni. Rajzoltunk magunknak térképet, ami alapján megkerestük az elrejtett ékszereket és számunkra értékes tárgyakat a ház kertjében, kisebb nagyobb sikerrel. Ez a pár ember a véletlennek köszönhetik, hogy bekerültek a hírekbe, hiszen olyan elképesztő tárgyakra bukkantak, házfelújítás, medenceépítés és más egyéb tevékenység során, amire egyből lecsapott a média. Most lássuk, ki milyen ősi ereklyére bukkant saját háza táján.

 

 

Pliosaurus csont
John Lambert 1997 -ben állt neki kerítést építeni, az ásójával meg akadt valamiben, félre tette nem is foglalkozott vele, majd 2013 -ban elvitte szakértőhöz aki elmondta a csont, egy földön élő tengeri lénytől származik, amik 150 millió éve kihaltak.

Sugár védett bunker
Kaliforniában vásárolt házat egy testvér pár, ami alá az előző tulajdonos épített egy bunkert, a srácok döbbenten látták, hogy 50 év után is hibátlan állapotban van.

Ferrari Dino 246 GTS (mai értéke ~ 120 millió forint)
Testvérek ásás közben bukkantak erre a nem minden napi autóra, a rendőrség kihívása után kiderült, hogy az autóval biztosítási csalást végeztek, ezért lett ilyen szomorú sorsa.

Glyptodon páncél
Az óriás tatu sebesült páncéljára egy Argentin fiú bukkant rá, ami akkora volt mint egy kisebb autó.

Titkos alagút
A Gízai nagy piramishoz vezető alagútra egy közelben élő falusi bácsi bukkant, kert ásás közben.

650 éves kincsek
Ausztriában élő úriember bukkant egy kincses bányára 2007-ben az udvarában, összesen 200 ékszert talált, gyűrűk, brossok, ezüst tányérok és csatok voltak köztük.

Indián csontok
Salt Lake City -ből egy 14 éves fiú, kerti tó ásásnak állt neki 2014-ben, a szakértői vélemény után kiderült, hogy 1000 éves Indián csontra bukkant.

Marihuána
Mack Reed a ház felújítás közben egy táskát talált a pincében 50 millió forint értékű kannabisszal, a rendőrségi megfigyelés alá vonták a házat, hátha vissza térne a csomag boldog tulajdonosa.

2013-ban egy kutya kezdett kiásni az udvaron egy fém szerű dobozt, a házaspár rögtön kiemelte, 1847-1894 közötti érmékkel volt tele, ezután még 8 hasonló dobozt találtak, névleges értéke 9 millió forintnak felelt meg, viszont elárverezés után körülbelül 3 milliárd forintot kaptak értük.