Az országok vezetői nem panaszkodhatnak a fizetést illetően. Nem elég, hogy nem kell megszakadniuk, a különböző ellátások mellet nagyon is jól keresnek. Aki kétkezi munkával keresi a pénzt, az nap mint nap megszakadhat és van, hogy egy év alatt sem keres annyit mint egy egy fejes egy hónap alatt. A legrosszabb az egészben, hogy ezt mindenki tudja mégis úgy csinálunk mintha ez így lenne helyes. Itt van 13 országvezető és a bérük forintba kiszámolva, hogy könnyebben megemésszük. Lássuk ki mit szól hozzá.

1. Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke

Trump az elnöki fizetést az éves 100 millió forintot  elutasította. Mivel a vagyona akkora, hogy nincs szüksége ekkora fizetésre, ezért minden nap 1 dollárt azaz 260 magyar forintot keres. Tehát éves szinten körülbelül 100 000 forinttal gazdagodik.  

2. Petro Poroshenko, Ukrajna elnöke

Petro Prosheno havi bére 1018 dollár, ami 264 680 forint körüli összeg. Ami éves szinten 3 177 200 millió forint. Ukrajnában az elnök a 6. leggazdagabb.  Persze nem az elnöki fizetéssel. A vagyona 1,3 milliárd dollár.  

3. Xi Jinping, a Kínai Népköztársaság elnöke

Az éves átlag keresete 5 354 180 millió forintnak felel meg.  Bár elvileg ez az összeg 2015-től ez az összeg 62 %-kal nőt. 

4.Sauli Niinistö, Finnország elnöke

Éves keresete 38 142 000 millió forintnak felel meg.  A világ egyik leggazdagabb országának az elnöke, aki most másodjára választottak meg.

5. Vladimir Putin, Oroszország elnöke

Nem panaszkodhat az elnök úr. Források szerint éves keresete közel 40 000 000 millió forint.   

6. Theresa May, az Egyesült Királyság miniszterelnöke

A szigorú hölgy nem kevés pénzt kap az ország igazgatásáért. Éves szinten közel 52 000 000 millió forintnak megfelelő fonttal jutalmazzák. Bár hatalmas cipő gyűjteményéhez szükség is van jó keresetre. Minden pár cipőjét átlátszó dobozban tárolja ezért könnyen ki tudja választani mikor melyik kerül a lábára.   

7. Emmanuel Macron, Franciaország elnöke

Franciaország legfiatalabb elnökének fizetése közel 55 millió forint. Politikai karrierje előtt Macron nagyon sikeres volt a bankár volt. Még mai napig is kap jutalékot ami további 260 millió forintot jelent évente. 

8. Jimmy Morales, Guatemala elnöke

Egy ex-komikus és színész, Jimmy Morales, Guatemala elnöke a legmagasabb fizetésű vezetője 60 millió forintos éves fizetéssel. Miután elnökké vált, teljesítette kampány ígéretét, és fizetésének 60% -át jótékony céllal adományozta.

9. Angela Merkel, német kancellár

Éves keresete 68 millió forint. De elutasította a szolgálati lakást amit ajánlottak neki, és mai napig Berlin központjában él egy tömbházban. 

10. Justin Trudeau, Kanada miniszterelnöke

A kanadai miniszterelnök fizetése közel évi 70 millió forint.

11. Malcolm Turnbull, Ausztrália miniszterelnöke

Évi 104 millió forintos fizetéssel büszkélkedhet.  A multimilliárdos miniszterelnök is lemondhatott volna a béréről, ám ő mégsem tette. Az elnöki munkája mellett még bankár és üzletember.   

12. Doris Leuthard, a Svájci Államszövetség elnöke

Évente 110 millió forintot keres. De nem csak ő egyedül. Svájcban az összes miniszter ilyen bérezést kap. 

13. Lee Hsien Loong, szingapúri miniszterelnök

A világ összes vezetője között ő keres a legtöbbet. éves szinten majdnem 600 millió forintot keres. Lee Hsien Loong fizetése nagyobb volt, de a nép elégedetlensége miatt 36% -kal csökkentették. Bár még így is messze a legtöbb fizetés az övé.