Talán már feltűnt, hogy többnyire az emberek ugyanolyan testhelyzetben ülnek, úgy, ahogy az számukra a legkényelmesebb.
Kevesen tudják, hogy ez a testtartás mennyi mindent elárul róluk!
10 gyakori ülőpózt gyűjtöttünk össze, és azt, hogy többnyire milyen jellemre, személyiségre utal.
Írd meg hozzászólásban, hogy Te melyik helyzetben szoktál ülni és azt, hogy igaz-e rád a jellemzés!

1. Magabiztos vagy és erős akaratod van. Szinte sosem kételkedsz a döntéseidben. Szeretsz mindent és mindenkit az irányításod alatt tartani és mindenről tudni. Ugyanakkor nagyon megbízható vagy és sosem hagyod cserben azokat, akiknek szüksége van rád.

2. Érzékeny és szimpatikus személy vagy, aki mindig próbál együtt érezni másokkal. Már-már szabály nálad az, hogy jól meg kell fontolnod a döntéseidet: előtte hosszasan elemzed az adott szituációt, számításba veszed a lehetséges következményeket, összehasonlítod az előnyöket, hátrányokat és az addigi tapasztalataidat.

3. Ha így szoktál ülni, az azt jelenti, hogy nagyon nyitott és kíváncsi személyiség vagy. Nem félsz, sőt szeretsz új kalandokba belevágni, másokkal ismerkedni. Sőt, egy beszélgetés során mindig tudod, hogy mit “kell” mondani és így nagyon könnyen mások kedvébe tudsz férkőzni.

4. Mások szemében elsőre közömbösnek és távolságtartónak tűnhetsz, de amint jobban megismernek rájönnek, hogy kedves, együtt érző és őszinte vagy. Ha pedig komoly dolgokról van szó, nagyon precíz, aprólékos és szőrszálhasogató vagy, és nem szeretsz eltérni a tervtől.

5. Erős személyiség vagy, aki gyakran mutatja meg vezetői képességeit. Mindig próbálsz jól informált lenni és szeretsz mindent – és sokszor mindenkit – irányítani. Szeretsz új emberekkel megismerkedni. Párkapcsolatban nagyon féltékeny típus vagy.

6. Szerény és félénk vagy, aki gyakran van zavarban, leginkább új emberek társaságában. Sokszor érzed úgy, hogy kicsit sem vagy magabiztos, ezért megpróbálod elrejteni az érzelmeidet mások elöl. E miatt sokan zárkózottnak tartanak.

7. Komoly és erős személyiség vagy. Mindig mindent jól átgondolsz, még olyan dolgokat is, amiket mások talán csak egy mosollyal intéznének el. Velük ellentétben ilyenkor a te arckifejezéseden a koncentráció és a töprengés mutatkozik meg. Annak ellenére, hogy magabiztos vagy, nem kapkodsz, hogy új embereket ismerj meg.

8. Nagyon kedves, szelíd, érzékeny és jó természetű vagy. Nem hagyod figyelmen kívül mások problémáit, szinte azonnal segíteni próbálsz nekik minden lehetséges módon. Ugyanakkor meglehetősen félénk vagy és gyakran támadnak kétségeid a saját szavaid és döntéseid iránt.

9. Egyértelműen vezető típus vagy, aki bátor, magabiztos és ezt világosan meg is mutatja másoknak. Továbbá nagyon összeszedett és gondos vagy, abszolút nem jellemző rád a szórakozottság és szétszórtság. Egyáltalán nem félsz felelősséget vállalni a saját, de még mások tetteiért, döntéseiért sem. A problémák sem ijesztenek meg, hiszen mindig gyorsan találsz rájuk megoldást.

10. Nagyon érzelmes, impulzív, nyitott és kedves vagy. Mindig próbálsz vidám és optimista lenni, amit meg is osztasz másokkal. Azok, akikkel beszélgetsz mindig sok inspirációt és pozitív energiát kapnak tőled, ezért szinte sosem vagy egyedül.