Egy párról készült fotó sok mindent elárulhat a viselkedésükről, kapcsolatukról de akár a jövőjükről is. Ez az amit Dr. Lillian Glass is hisz. Ő egy dokumentumfilm és egy bestseller könyv szerzője. Nem kell profi pszichológusnak lenned, hogy magad is megértsd az egész lényegét.

1. Alfa-hím
Amikor egy férfi (néha egy nő is) felemeli a lábát, nagy önbizalmat tanúsít. Erőteljes emberek, akik egyedülálló döntéseket hoznak, gyakran választják ezt a pozíciót. Nem támaszkodnak a partner véleményére.

2. Védelmező
Ez a klasszikus testtartás amikor a nő a férfiba karol. Azt jelenti, hogy tőle függ és védve van. A férfi általában a nő előtt áll. Ő a domináns ebben a kapcsolatban és lehet rá számítani.

3. Ölelkezős
Ha a férfi így tartja a kezét az mély gondoskodást mutat a nő felé. Ez egy jól balanszolt kapcsolatra utalhat, kölcsönös odaadással és megértéssel.

4. Kérkedés
A férfi keze elég gyakran lecsúszhat a nő csípője alá. Elsőre ez egy szexuális jelentőségűnek tűnhet, de valójában csak azt, hogy túlságosan védelmezi őt. A férfi azt akarja, hogy mindenki tudja…a nő az övé és csak az övé!

5. Kötődés
A nő a férfi vállára teszi az egyik kezét, a másikat pedig a csípőjére. Ez a gesztus azt jelenti, hogy nagyon mélyen kapcsolódnak egymáshoz. Egyenlőek. Nincs köztük domináns fél. Békében élnek és támaszkodhatnak egymásra.

6. Népszerű emberek
Mindketten mosolyognak és a férfi finoman fogja a nő derekát. Pontosan tudják, hogy kell jól kinézni. Vélhetőleg új kapcsolatról van szó de ez így tökéletes mindkettőjük számára.

7. Ki a főnök?
A zsebre tett kezek mindig nyugtalanságot jelentenek. Ha egy férfi így tesz az azt jelenti, hogy nem a pár vezetője. Ha a nőre nézünk látjuk, hogy a férfi előtt áll és mosolyog. Lábai úgy vannak elhelyezve, hogy több helyet foglaljanak el. Ez a testbeszéd önálló, magabiztos személyt jelent. Ő a főnök ebben a kapcsolatban.

8. Hasonlóan gondolkozók
Sokszor látni olyan fotót ahol a nő a férfi ölében ül. Ez a legjobb jele a harmonikus szexuális kapcsolatnak. Arra is utalhat, hogy a nő a férfitől függ, de azért mert ezt akarja.

9. Birtokló
Amikor a férfi nagyon finoman belekarol a nőbe az azt mutatja, hogy „birtokolja” őt. Irányítja és próbálja nagyon közel tartani. Vajon a nő szereti ezt? Hát persze, hogy nem. Csípőjét eltartja és a kezeit keresztben tartja. Nem érzi jól magát így.

10. Erős kapcsolat
Régóta mindent együtt csinálnak. Nagyon jól ismerik egymást. Testtartásuk pontosan ezt mutatja. Egybefonódó kezük pedig természetesen mély kapcsolatot sugall. A legtöbb pár között az egyikük dominál. Általában az aki kézfogásnál a kezét felül tartja.

11. Kölcsönös gondoskodás
Ha egy nő teste a partner felé fordul azt jelenti, hogy olyan közel akar hozzá lenni amennyire csak lehetséges. A férfi egyenesen áll mellette, kezét a nő csípőjére téve. Figyeljétek meg, hogy mennyire lazán vannak tartva a kezeik. Nem próbálják irányítani egymást…de nem is akarnak ellenállni. Ezek a jelek kölcsönös gondoskodásról és jó szexuális kapcsolatról árulkodnak.

12. „Ő az enyém”
A kéz a partnerünk torzóján vagy mellkasán a birtoklás érzésére utal. Általában a nők használják ezt a gesztust. Egész testükkel azt mutatják „ő az enyém”. Finom utalás a riválisoknak.

13. Kézfogás
Az egymás felé forduló test és az összefonódó kezek szoros, mély kapcsolatról árulkodnak.

Lássunk néhány példát a való életből.

(Johnny Depp és ex-feleségei, Vanessa Paradis és Amber Heard, valamint Donald Trump és ex-felesége, Marla Maples és a jelenlegi felesége, Melania Trump képei alapján.)

Donald Trump házasságkötése a Marla Maples-szel csak hat évig tartott, de nagyon szenvedélyes volt, tele volt szeretettel és  kölcsönös gondossággal. Számos képük jó példa a kölcsönös odaadásra és érdeklődésre. A házaspár 1999-ben vált el a korkülönbség miatt.

2005-ben Trump feleségül vette Melania Knaussot, románcuk és személyes életük széles médiafedettséget vonzott. A szakértők azonban úgy vélik, hogy pózuk a fotókon mesterséges és hamis. Sok képen Melania tűnik nagyon feszültnek, és Donald gyakran birtokló gesztust mutat. Ma ritkán látod őket kézen fogva. Melania gyakran ellöki Donald kezét.

 

Nem sokkal a válás után Depp feleségül vette Amber Heard-et, de láthatjuk, milyen más a kapcsolat. Szinte külön-külön állnak egymás mellett, köztük kihagyva egy helyet. Nagyon mesterséges. Kapcsolatuk inkább demonstratív, mint őszinte.

Nem csoda, hogy egy év múlva nagy botránnyal szétváltak.

Amint látja, a finom testbeszédjelek néha hangosabbak, mint a szavak. Felismered magad ilyen helyzetekben? Nézd meg saját képeidet, és döntsd el, melyik testbeszéd jellemző rátok a pároddal. Oszd meg velünk te is a gondolataid.