Az emberek általában nem figyelnek a testbeszédre. Kivéve, ha valami nagyon szokatlant látnak.
Pedig ha jobban odafigyelünk rá, szinte bármi kideríthető a másikról. Ezek persze egyénenként változhatnak, de vannak bizonyos alapszabályok amik nagyjából mindenkire érvényesek. Továbbá ha odafigyelünk ezekre mi is sokkal többet adhatunk bele egy kapcsolatba, hiszen annál jobban látjuk, hogy mit gondol rólunk.

Mutatunk ezekből egy pár példát:

Barátságos szemkontaktus

Ha képes folyamatos szemkontaktust tartani, az azt jelenti, hogy beléd van zúgva. De mindenekfelett érdekli amit mondasz. Az is meggyőző lehet, ha valaki amikor Rádnéz lehunyja a szemeit. Ez azt jelenti, hogy picit szégyenlős. Biztosan nem vagy közömbös a számára.

A lábfejek tartása

Elképesztőnek tűnik de tudósok kimutatták, hogy ha érdeklődünk valaki iránt, akkor a lábfejünk akarva – akaratlanul is felé fog mutatni. Figyeld majd meg.

Milyen közel jön hozzád

Vannak akiket zavar, ha valaki túlságosan “belemászik az arcunkba”. Ez persze egy fiú-lány kapcsolatban nem feltétlenül zavaró. Sőt a távolságból lemérhető a vonzalom is. Minél közelebb jön hozzád miközben beszéltek, annál kevésbé zavarja a közelséged.

A fej dőlésszöge

Minél jobban megdönti a fejét, annál jobban figyel arra amit mondasz. Próbáld ki egyszer, hogy hirtelen témát váltasz. Ha a feje továbbra is megdöntve marad akkor érdekled. Ha kiegyenesíti, akkor csak az előző téma volt ami “megfogta”.

Tudatos testtartás

Ez a férfiaknál figyelhető meg leginkább. Egy férfi minél jobban kihúzza magát egy nő jelenlétében, annál jobban érdekli. Ez egy természetes ösztön. Nagyobbnak, erősebbnek szeretnének látszani.

Sok mosoly

Ha a mosolygásnál csak a szája mozog a másiknak, akkor az egy nem teljesen őszinte mosoly. Az igazi önfeledt mosolynál az arc szinte összes izma belemozdul. Ha valaki így mosolyog rád, akkor szimpatikus vagy neki.

Nyilvánosság

Ha vacsora közben megfogja a kezed, az egy biztos jele annak, hogy jóban vagytok. Persze nehéz fél kézzel enni, de nem ér meg ennyit? 🙂 Ha viszont a “pihenő” pillanatokban leveszi az asztalról, akkor valami gond lehet.

Megpróbál megnevettetni

A jó humorérzék nem csak az intelligencia jele, de az érdeklődésé is. Ha valaki folyton próbál megnevettetni, azzal arra kíváncsi, hogy mennyire találod őt humorosnak. Ha pedig mindig mosolyog a poénjaidon -még akkor is ha más nem- az is egy meggyőző jele az érdeklődésnek.

Nos ti mit gondoltok?