A farmer olyan, mint egy fekete ruha. Nincs olyan nő, akinek ne lenne legalább egy a szekrényében. Viszont ennek a viselésének is megvannak a korlátai. Több fajta szabást különböztetünk meg és bizonyos alkathoz nem illik egyik-másik fazon. A 20. században viselt farmernadrágok már nem olyanok, mint amivel Jacob Davis és Levi Strauss megindította ennek a viseletnek a pályafutását, sőt ahhoz képest is sokat változtak, amit az 1950-es években a divat felkapott. Az azóta eltelt évtizedek alatt sokat változott a formai kivitele: volt csőnadrág formája, később a csípőtől lefelé bővülő ún. trapéznadrág, vagy éppen a csípőtől lefelé bővülő, majd a térdtől lefelé ismét szűkülő forma volt divatos. Volt időszak, amikor a térd fölött szoros, a térd alatt bővülő nadrágszár formát kedvelték. Egyszer a nadrág dereka feljebb került, máskor teljesen a csípőre simult.

Megmutatjuk nektek mire gondolunk.

1. Csipő farmer + úszógumi

A mai trendek szerint a csípőfarmer nem divatos. Ezzel felesleges vitatkozni. A divat csak egy irányzat. Viszont az biztos, hogy ezt a fazont csak olyanok engedhetik meg maguknak, akiknek egy deka zsírpárna sincs a derekukon. Ellenkező esetben így fog kinézni…

2. Magas derekú farmer az “alma” alkathoz.

Megszorítja a hasadat és csak kihangsúlyozza. Válassz valami mást.

3. Skinny farmer

Ez csak nagyon karcsú alkathoz és kifogástalan szerkezetű lábakhoz fog passzolni. Nézd meg ezeket a fotókat. Nem túl szép ugye?

4. Derék farmer trapéz szabással

Vizuálisan megdönti és lerövidíti a lábad. A trapéznadrág eleve tiltott a divat kódexe szerint.

5. Jeans-culottes az “alma” alkathoz

Ez a fazon a legtöbb nő számára alkalmas. Az “alma” alkatúak azért vigyázzanak. Ha a farmer felülről feszül, akkor az alakod csúnya négyzetté válhat.

Mit gondoltok? Esetleg tudtok még hasonlókat? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!