Hát nem sok ember van a világon, aki nem tudja milyen érzés a szakítás. Van egy házassági ügynökség melynek vezetője Tamsen Fadal sem volt kivétel. Egy nagyon fájdalmas váláson esett keresztül, mely után teljesen új életet kellett kezdenie. Erről írt egy könyvet, amiben rengeteg emberrel való beszélgetését summázza. Ezzel keresvén a választ a kérdésre, hogy vajon mi vár ránk a szakítás után!

Ebből szedtünk össze nektek egy válogatást.

1. Ez nem egy katasztrófa

Először van önsajnálat, aztán csak szenvedés miközben az együtt töltött idő szép emlékeit idézzük fel. Álmatlan éjszakák és étvágytalanság. Aztán ez egyszer majd elmúlik.
Az első 90 nap a legnehezebb. Az az úgynevezett “túlélési mód”. A legfontosabb, amit tehetünk, hogy ne hagyjuk el magunkat. Figyeljünk a megjelenésünkre. Ápoltság és öltözködés.

2. Ismerd meg önmagad

Egy kapcsolat a kompromisszumokról szól. Sokszor olyat is bevállalunk ami egyáltalán nem jellemző ránk. Például a nyaralás kérdése. Nyilván olyan helyre mentetek és azt csináltátok, amihez neki is kedve volt. Most majd ahhoz kezdesz, amihez kedved van.

3. Kapcsolj ki

Próbáld magad kicsit elvonatkoztatni a külvilágtól. Kapcsold ki a telefonod. Ne nézegesd, hogy ki és mit írt. Szánj időt olyan dolgokra, amikre eddig nem volt időd. Puzzle, olvasás, festés. Könnyebben rájössz, hogy mit is szeretnél a későbbiekben.

4. Jobb szingliként, mint egyedül egy kapcsolatban

Ne félj attól, hogy egyedül maradsz. Ez sok ember számára félelmetes dolog és inkább bennmaradnak egy olyan kapcsolatban, amit nem élveznek igazán. Nem olyan félelmetes egyedül lenni. A gondolataink és érzéseink mind velünk vannak. Ezek azok a dolgok, amikre igazán számíthatunk továbbra is.
Ez nem egy betegség, amit kezelni kell. Csak egy lehetőség, hogy többet megtudj magadról.

5. Az igazi megtaláláshoz először el kell engedni a nem megfelelő személyt

Az élet egy folyamatos tanulási folyamat. Tapasztalat szerzés arra, hogy megtaláljuk a számunkra kijelölt utat. Ha ez az út nem ugyanaz, mint amit a jelenlegi partnerünkkel járunk, akkor azt el kell engedni. Fájdalmas lehet az biztos, de idővel jobb lesz. Megéri a kockázatot, hogy találjunk egy hozzánk közelebb álló személyt. Az új kapcsolat előtt mindig induljunk teljesen tiszta lappal. Az előzőt pedig teljes mértékben “heverjük ki”.

6. Rengeteg lehetőséged van

Mielőtt találkoztál volna a partnereddel, biztosan voltak terveid és vágyaid. Itt az idő, hogy elkezd megvalósítani.

7. Indul az önmegvalósítás

Fontos, hogy tudd kiben bízhatsz. De a legfontosabb az, hogy bízz magadban. Mond ki hangosan, hogy mi aggaszt és ettől jobban érzed majd magad.

Itt az idő, hogy kísérletezz a megjelenéseddel. Kipróbálhatsz új dolgokat. Senki nem fog megszólni érte.

Ne felejtsd el, hogy egy szakítás nem a világ vége. Ez egy alkalom arra, hogy következtetéseket vonjunk le. Köszönjük meg az együtt töltött boldog napokat és lépjünk tovább.

Ti mit gondoltok? Mit tanácsolnátok másoknak? Osszátok meg a véleményeteket a kommentek között.