Elképesztő, hogy milyen gyorsan változik a divatipar, mely minden évben új trendeket teremt. Gyakran, ami két-három évvel ezelőtt divat volt, biztos lehetsz benne, hogy a következő évben szintén divat lesz.
Egyes ruházati stílusok annyira sokoldalúak és elegánsak, hogy évtizedekig divatosak és gyakorlatilag változatlanok maradnak.

Marilyn Monroe – Hétévi vágyakozás, 1955.

A legendás ruha, amit Marilyn Monroe viselt a Hétévi vágyakozás című film ikonikus jelenetében, inspirált mind a hollywoodi csillagokat, mind a divattervezőket. Ez az egyszerű dizájn minden egyes nőt elegánssá és vonzóvá tesz.

Julia Roberts – Micsoda nő!, 1990.

A Micsoda Nőben, Richard Gere karaktere – Edward Lewis, nem az egyedüli olyan tényező volt, ami nők millióit ragasztotta a TV képernyő elé. Vivian Ward szerepében Julia Roberts, úgy tűnt, hogy Hamupipőke-stílusban alakult át, mert egy meseszép vörös estélyiben és fehér könyékig érő kesztyűben lépett elő.

Angelina Jolie

Minden vörös szőnyeges eseményen Angelina a legtökéletesebb formáját, hozta, amit nagyon sokan irigyeltek. Ám egyik ruhájában sem volt olyan lenyűgöző és vonzó, mint ebben a hosszú fekete földig érő ruhában.

Audrey Hepburn – Sabrina, 1954.

Audrey Hepburn személyisége Szabrina szerepében, nemcsak a férfiak szívét varázsolta el, hanem olyan nők tekintetét is vonzotta, akik csodálták gyönyörű fehér estélyi ruháját.

Grace Kelly – Fogjunk tolvajt, 1955.

Ez a csodálatos, váll nélküli ruha, amit a  későbbi Monacói hercegnő viselt, rajongóinak csodálatát nyerte el.

Audrey Hepburn – Álom luxuskivitelben, 1961.

A csodálatos fekete ruha, amelyet Audrey Hepburn az Álom luxuskivitelben című filmben viselt, a premier után a divat világban ikonikus darabbá vált. A színésznő maga is a bűbáj és elegancia jeképe lett.

Hamupipőke – Hamupipőke, 1950.

Hamupipőke ruhája, a Disney mesék történelmének egyik legikonikusabb ruhájává vált. Hatalmas, csillogó és varázslatos, ez a ruha a legtökéletesebb minden hercegnő számára.

Catherine Deneuve – Cherbourgi esernyők, 1964.

A 1964-ben kiadott Cherbourgi esernyők című film segített Catherine Deneuve-nek, hogy berobbanjon Hollywoodban. Ráadásul tökéletes stílusa és eleganciája miatt a színésznő számos nő számára példaképpé vált.

Elizabeth Taylor – Kleopátra, 1963.

Kleopátra szerepében, Elizabeth Taylor elképesztő aranyszínű ruhát viselt, amely tökéletesen illett a királynéhoz. Mivel a filmben szereplő összes ruha gyönyörű volt, nehéz volt dönteni, melyiket vegye fel.

Marilyn Monroe

Amikor Marilyn Monroe John F. Kennedynek elénekelte a “Boldog születésnapot”, egy ékkövekkel kirakott földig érő ruhát viselt. Ez volt az a ruha, amely a modern “átlátszó ruhák” modelljévé vált.

Vivien Leigh – Elfújta a szél, 1939.

Scarlet O’Hara csodálatosan nézett ki Melanie születésnapján, ugyanis egy gyönyörű elegáns lila ruhát viselt.

Wittelsbach Erzsébet osztrák – magyar királyné.

Az osztrák – magyar Erzsébet császárné sokakat nemcsak jó megjelenéséért és kifogástalan ízléséért, hanem kedvességéért és nagylelkűségéért is imádott.

Jennifer Gray – Dirty Dancing – Piszkos tánc, 1987.

Biztos mindenki emlékszik a híres jelenetre a Dirty Dancing-ből, ahol Johnny és Baby a film végén táncolnak. A sikerben Baby babarózsaszín ruhája is közrejátszott, később ez a ruha nagy divatcikké vált.

Michelle Pfeiffer – A sebhelyesarcú, 1983.

Ezt a provokatív filmet elismerik a filmrajongók és a kritikusok is. Mindneki tekintetét megragadta a gyönyörű Michelle Pfeiffer, selyemből készült ruhája.

Diána walesi hercegné.

Diana hercegnőnek fantasztikus ízlése volt a ruhák terén, Tökéletes példa erre az elegáns, halvány kék színű ruhája, ami passzolt a hercegnő stílusához.

Cameron Diaz – A Maszk, 1994.

Cameron gyönyörű volt abban a vörös, vékony pántú ruhában. Nem csoda, hogy Jim Carrey karaktere első látásra beleszeretett.

Kate Winslet – Titanic, 1997.

Világszerte több millió ember sírta át ezt a filmet, ahogy figyelték a ragyogó előadást és a főhősnő által viselt csodálatos ruhákat.

Coco Chanel kis fekete ruhája.

Hiába változik évről évre a divat, ez a kis fekete ruha továbbra is a női ruhásszekrény örök darabja marad. A legendás divattervező hatalmas dolgot hozott létre, amely az idők végezetéig halhatatlan marad.

Natalie Portman – Csillagok háborúja II: A klónok támadása, 2002.

A jó és a gonosz erők közötti csata történetének bemutatására a Star Wars az egyik leghíresebb film. Magától értetődik, hogy Natalie Portman, aki csodálatos ruhákat viselt, sokban hozzájárult a film népszerűségéhez.

Sarah Jessica Parker – Szex és New York, 1998.

A szex és New York nők ezrei számára valódi divatfilmmé nőtte ki magát. Ez a gyönyörű fehér virággal díszített ruha egy nagyszerű példa arra, hogyan lehetsz elegáns fejed búbjától a lábad ujjáig.

Katalin cambridge-i hercegné.

Katalin egyszerű, mégis lenyűgözően elegáns esküvői ruhája megragadta millió ember szívét. A menyasszony extra hosszú fátyla emlékeztet Diana hercegnő esküvői ruhájára.