Amikor a bűncselekmények megoldására kerül sor, a biztonsági kamerák nem elegendőek, hogy sikeresen megoldjuk az ügyet. Emberfeletti képességgel is kell rendelkezni, hogy azonnal felismerjük az arcokat a rossz minőségű szalagokon is. Most leírjuk az igazságot, hogy többet tudj meg erről a csodálatos képességről, és azt, hogy neked van e ilyen képességed.

A tudósok még mindig nem tudnak magyarázatot adni arra vonatkozóan, hogy hogyan képes valaki felismerni arcokat, és miért van az, hogy az egyik ember képes rá a másik pedig nem.

Ha egyből és könnyedén megjegyzed az emberek arcait, felismered mozgásukat, ki tudod következtetni, hogy mire készülhetnek, akkor te “szuperfelismerő” vagy.

Ez egy tudományosan igazolt tény, hogy az agyunk azon része, ami felismeri az arcokat, felelős a színek feldolgozásáért és az elkülönítésért. Ha az agy ezen részében rendellenességek lépnek fel, nagyban összefüggnek azzal, hogy képtelenek vagyunk felismerni az arcokat, és emiatt keverjük őket össze.

A pszichológusokat nagyon érdekli a szuper-felismerők képessége, mivel az arcok sokkal több társadalmi nyomot hagynak, mint az identitás, és kapcsolódnak ahhoz, hogy az egyén hogyan látja a világot.

A kutatók azt állítják, hogy amikor nem arcok hanem, például virágok vagy székek azonosítását kell végezniük, a szuperfelismerők ugyanazokat az eredményeket produkálják, mint az átlagember. Ez a megfigyelés azt sugallja, hogy az agyunk egészen más szinten kezeli az arc identitását.

A tanulmányok azt is kimutatják, hogy mindannyian ugyanúgy dolgozzuk fel az arcokat: egy holisztikus egységként, nem pedig egyedi sajátosságok gyűjteményeként.

Látogass el a Greenwich Egyetem oldalára, hogy megtudd, valóban szuper-felismerő vagy e.

A teszt nagyon egyszerű. Csak nézned kell egy képet néhány másodpercig, majd azonosítanod kell egy arcot úgy, hogy sok másik hasonló képet kapsz mellé.

Ha 14-ből több, mint 10 pontot elérsz, akkor szuper-felismerő vagy!

A link, amin az oldal elérhető: – http://superrecognisers.com/