Minden országnak megvan a saját szabványa az iskolai étkezésre. Egyes iskolák finom ételeket és harapnivalókat adnak ebédre, sőt néhány szakács diétás menüt is készít. A legnépszerűbb ételek közé tartozik a burgonya, a rizs és a káposzta saláta. A legtöbb iskolában gyümölcslé helyett tejet adnak a gyerekeknek.

 

Japán

A japán iskolák ebédjei majdnem ugyanolyanok, mint a dél-koreaiaké: meleg leves, rizs, baromfi vagy hal és saláta. A diákok nem vihetnek saját ételt az iskolába, amíg középiskolások nem lesznek. Az ebédlőben nincs semmilyen automata, de, ami a legfurcsább, hogy a diákok nem ehetnek az ebédlőben. Az osztályterembe kell ebédelniük.

毎日の小学校の給食? (@lunchlifekg2) által megosztott bejegyzés,

Egyesült Királyság.

Számos iskolának korlátozott a költségvetése, ezért a diákok gyakran esznek gyorsétteremben. A gyerekek imádják.

Suzy (@suzaie78) által megosztott bejegyzés,

Amerikai Egyesült Államok.

Így néz ki egy iskolai ebéd Virginia-ban. Őszibarack, kukorica, csirke, pizza és saláta. Az ételek nagyon különbözőek az amerikai iskolákban. A legtöbb gyorséttermi étel, amit a gyerekek nagyon szeretnek: a sült krumpli és a hamburger.

Törökország.

Ez olyan ebéd, melyet a szülők otthon készítenek a gyerekeiknek, hogy magukkal tudják vinni az iskolába. Rozs kenyér, dió, szőlő, alma, gránátalma és kefir. Ez az étel, amely serkenti az agyműködést.

Öykü Şahin (@_oykusahin_) által megosztott bejegyzés,

Thaiföld.

A menü: sertéshús édes-savanyú mártással, rizzsel, desszertnek pedig banán puding.

Jas© (@jchana27) által megosztott bejegyzés,

Franciaország.

Ebéd egy nyugat-franciaországi iskolában. Hal, spenót, burgonya, sajt és kenyér. Az ebédszünet 1-2 óra hosszú is lehet és a diákok ebben a szünetben haza is mehetnek ebédelni.

chillzary (@chillzary) által megosztott bejegyzés,

Finnország.

Finnország nagyon komolyan veszi az iskolai étkeztetést. A gyerekek az ebédet az ebédlőben fogyasztják el, ahol mindenféle ételből választhatnak. Minden iskola a speciális étrendű gyermekeknek is kínál ebédet, akár egészségügyi problémákról, akár vallási szabályról van szó. A képen látható ebéd mártás, burgonya, saláta és müzlihús.

Jaakkolan kouluruoka (@jaakkolafood) által megosztott bejegyzés,

Magyarország.

Itt a gyerekeknek nagy mennyiségű ebéd jár. Leves, babfőzelék csirkével, desszertnek pedig egy müzliszeletet kapnak.

Magyar Menza (@magyar_menza) által megosztott bejegyzés,

Izrael.

Friss gyümölcsöket, granolát, édességeket és szendvicseket fogyaszthatnak el a gyerekek.

Polina ? (@little_orli) által megosztott bejegyzés,