Ismerjük azokat a napokat, mikor semmi sem akar sikerülni. Bezárjuk a kulcsokat a kocsiba, nincs pénzérménk, hogy bevásárlókocsit tudjunk hozni és még a telefonunkkal is valami tragédia történik. Összegyűjtöttünk, néhány olyan praktikát, amiket biztos, hogy rendszeresen tudsz majd alkalmazni, ha nehéz helyzetbe kerülsz.

 

Hogyan szerezz egy bevásárlókosarat, ha nincs nálad érme.

Mindannyian voltunk már ilyen helyzetben. A megoldás valójában nagyon egyszerű – mindössze egy kerek fejű kulcsra lesz szükséged. Helyezd be a kulcs fejét, ahova az érmét szoktad, és a kocsi máris használható.

Hogyan nyisd ki a kocsit, ha a kulcsokat véletlenül bezártad.

Ez a módszer csak a régebbi autók esetében működik. Mindössze egy cipőfűző szükséges hozzá. Köss egy hurkot, ahogy a fenti képen látod. Akaszd be a cipőfűzőt az ajtó sarkába. Ezután lassan előre-hátra majd lefelé mozgasd a fűzőt, amíg bent nem látod a kocsiban. Akaszd be a hurkot a kocsi gombjába, ha megvan, óvatosan húzd meg a hurkot és egy mozdulattal rántsd fel. Ezután már használhatod is a kocsit.

Hogyan tudod kinyitni az autót, ha befagyott a zár?

Melegítsd fel a kulcsot egy öngyújtó segítségével és tedd a zárba. Előfordulhat, hogy első alkalommal nem fog működni, ezért próbáld többször.

Hogyan használd a liftet anélkül, hogy minden emeleten megállna.

Ha sietsz valahova, akkor ez a trükk nagyon hasznos lesz számodra. De azt ne felejtsd el, hogy más emberek is lehetnek rajtad kívül, akik sietnek. Anélkül, hogy bármelyik emeleten megállna a lift, először nyomd meg a “bezáró ajtó” gombot és ezután nyomd meg az emelet számát.

Hogyan ellenőrizzük a benzin minőségét a benzinkúton?

Néhány csepp benzint csepegtess egy fehér papírra, fújd meg, hogy gyorsabban száradjon. Szárítás után a benzin alig látható foltot hagy a papíron. Ha zsíros vagy színes foltokat látsz, akkor viszont nem jó a minősége. A sárga, vajszínes folt azt jelzi, hogy dízellel keveredett, a sötét gyűrű jelzi a nagy sűrűségű fémek és kátrány jelenlétét.

Hogyan nyiss ki egy üveg bort, bornyitó nélkül.

Először tekerd be a palack alját egy törülközőbe, vagy helyezd egy cipő belsejébe, ahogy a képen is látod. Miután befedtük az üveget, ütögesd meg palack alját egy kemény felülethez, amíg a dugó félig ki nem jön a palackból. Ezután egyszerűen csak húzd ki az üvegből.

Hogyan kerüljük el a rúzsfoltokat.

Fogj egy papír zsebkendőt, szedd szét rétegeire, az egyik nagyon vékony réteget tedd a szádhoz. Egy ecset segítéségével pamacsold be és kész is.

Vízálló okostelefon tok.

Bonts fel egy óvszert és helyezd bele a telefonodat, köss a tetejére egy csomót, ami megakadályozza, hogy a víz befolyjon.