Az “Oscar” a világ egyik leghíresebb díjátadó ünnepsége, ahol lélegzetelállító estélyi ruhákban vonulnak fel a színésznők a vörös szőnyegen. Ruha, amiben a színpadra lépnek tökéletesnek kell lennie, hogy átvehessék a hőn áhított aranyszobrukat. Minden évben változik a trend, de vannak örök darabok, amiket inden alkalommal fel lehetne venni erre az eseményre. Nézzétek meg ezeket a gyönyörű ruhákat, amiket ezek a sztárok csupán csak egy este erejéig viseltek.

Jennifer Lawrence, 2013

Jennifer Lawrence a Dior cég egyik ruháját viselte, amelyben a színésznő felment a színpadra, hogy ávegye a neki járó Oscar-díj szobrot a “My Guy the Psycho” filmben játszott szerepe miatt. Ez a ruha a történelem egyik legdrágább ruhája, amiben valaha díjat vettek át. Az ára közel 4 millió dollár.

Nicole Kidman, 1997

Nicole Kidman egy jól megválasztott ruhának köszönhetően az “Oscar-díjátadó” főszereplőjévé vált, bár ebben az évben nem kapott díjat. Egyedi hímzéssel ellátott zöld színű ruhájában csak úgy sugárzott a vörös szőnyegen, nem véletlen, hogy minden szem rászegeződött.

Marion Cotillard, 2008

Jean-Paul Gaultier “sellő” ruhájan Marion Cotillard számára a legtökéletesebb választás volt. Ebben a csodálatos ruhában vehette át az “Oscar” -t, mert tökéletesen játszotta Edith Piaf szerepét.

Halle Berry, 2002

2002-ben Halle Berry megnyerte az áhított szobrocskát, a Szörnyek Keringőjében alakított szerepe miatt és nem mellesleg ő viselte a legelső áttetsző ruhát a vörös szőnyegen, ami inspirálta a többi hírességet a szexibb ruhák viselésére.

Cher, 1986,1988

Cher ruhái olyan extravagánsak voltak, mint ő maga. Ruhái legendássá váltak. Cherről 1988- ban megjelent egy kép, ahol ebben az extrém ruhában vette át a szobrot. Őt választották a legjobb színésznőnek a “Holdkórosok” című filmben alakított szerepéért.

Gwyneth Paltrow, 2012

A ruhák Gwyneth Paltrow megérdemelten kapott “Oscart”.  A színésznőnek nagyon jól állt ez a ruha főleg ezzel a hozzá illő Tom Ford által alkotott kiegészítővel.

Madonna, 1991

Az egyik Oscar-ünnepségen Madonna, Marilyn Monroe képében jelent meg a színpadon. Az énekesnőnek testhezálló flitteres ruhája volt, amelyet szőrme és gyémánt ékszerekkel kiegészítve viselt. Este a színpadon egy dalt adott elő a “Dick Tracy” filmből.

Barbra Streisand, 1969

Nadrágkosztümben vette át Barbra Streisand az „Oscar”-t a „Funny Girl” című filmben játszott szerepe miatt. Az Oscar-díj átadó történelmének egyik legjobb és egyben legrosszabb ruhájának tekintették. Barbra egy hagyományos ruha helyett, nadrágkosztümöt, amivel első hallásra nincs is semmi baj, csakhogy a ruha teljesen áttetsző volt.

Hilary Swank, 2005

Hilary Swank Oscar-díjat kapott a Clint Eastwood által rendezett “Millió dolláros bébi” című filmért. A Guy Laroche által tervezett sötétkék ruha, mely elől teljesen zárt, hátul viszont az egész kivágott volt. Ennek a kifinomult darabnak elképesztő kisugárzása volt, nem csoda, hogy rengeteg kép készült róla.

Marilyn Monroe, 1951

Marilyn Monroe soha nyerte el azt a bizonyos arany szobrocskát, De többször szerepelt olyan filmben, ami viszont nyert Oscar-díjat. Amikor az egyik ilyen szoborral pózolt a kamerák előtt egy buja fekete tüllruhát viselt, mély nyakkivágással.

 

The Academy (@theacademy) által megosztott bejegyzés,

Cate Blanchett, 2014

2014-ben Cate Blanchett egy áttetsző Armani ruhában vette át a neki járó aranyszobrot A “Blue Jasmine” filmben alakított szerepéért. A ruhát több száz virágból díszítették, és a képeken is egyértelműen látszik, hogy meseszép volt benne.

Elizabeth Taylor, 1961

1961-ben Elizabeth Taylor elnyerte a legjobb színésznő szerepét a “Modern kaméliás hölgy” filmben. Az Oscar ünnepségen a Dior-ház látványos ruháját választotta, amely a színésznő derekának övvonalát hangsúlyozta.

 

Julia Roberts, 2001

Julia Roberts 2001-ben nyerte el az Oscar-díjat, mert Erin Brockovich életrajzában szerepelt. A bársony ruhájában fényűző volt és a divatkritikusok valamint a nézők is  pozitívan értékelték.

 

Grace Kelly, 1955

Grace Kelly halványzöld színű ruhája Edith Head Paramount Studios szimbólumává vált. Ebben a ruhában volt, mikor Oscar-díjat kapott a “Village Girl” című filmért.

Audrey Hepburn, 1954

Ez az a ruha, amelyben Audrey Hepburn felment a színpadra, hogy átvegye az Oscar-díjat a “Római vakáció” filmben játszott szerepére. Audrey Hepburn elegáns és kifinomult volt.  A ruha még saját oldallal is rendelkezik a Wikipédián.