Nagyon sokan nincsenek megelégedve a munkájukkal, mert vagy a munkával, vagy a munkatársakkal, vagy a főnökkel akadnak problémáik. De létezik egy bizonyos réteg, akik olyan munkahelyen dolgoznak, olyan munkakörben, amiket fel sem lehet fogni. Összegyűjtöttünk néhány meghökkentő munkát, melyről eddig még csak nem is hallottál.

Hivatásos ölelgető

Ha szükséged van egy ölelésre, de épp nincs a közeledbe senki, aki tudna enyhíteni a szeretetéhségeden, a legjobb megoldás számodra egy hivatásos ölelgető ember. Rengeteg cég van a világon, akik ilyesfajta szolgáltatást nyújtanak. Egy óra ölelés körülbelül 15.000 – 20.000 Forintba kerül.

Golflabda kereső búvár

Ha szeretsz búvárkodni ezt a munkát neked találták ki. A golflabda kereső búvárok felelősek a tavakba ütött labdák összegyűjtéséért. Így valóban könnyűnek és izgalmasnak hangzik, de az igazság az, hogy nagyon sok tó el van hanyagolva a golfpályák területén, amik tele vannak piszokkal, algával sőt, kígyókkal is találkozhatnak munka közben az emberek.

Állateledel tesztelő

A háziállatok a legjobb barátaink, így nyilvánvaló, hogy meg akarunk győződni róla, hogy kedvencünk, ízletes és tápláló ételeket fogyaszt. Nincs más dolgod, mint hívni a megfelelő embert, tehát az állateledel tesztelőt. Ők ellenőrzik, hogy az étel megfelel e az előírásnak illetve meg is kóstolják azokat.

Ágymatrac tesztelő

Ahogy azt a cím is sugallja, vannak olyan emberek, akiket azért alkalmaznak, hogy teszteljék a szállodák ágymatracait. Igazából azért fizetnek, hogy aludj egy jót. Ez valóban álommunkának hangzik, ám közel sem olyan egyszerű, mint ahogy az hangzik. A matractesztelőknek tudniuk kell, hogy feküdjenek a matracon, hogy ellenőrizhessék a minőségét, rugalmasságát, no meg, hogy pihentető alvást biztosít e?!

Zsebkendő szagoló

Nagyon sok papír zsebkendőnek nincs illata, vagy csak egy nagyon enyhe de kellemes illattal rendelkezik. Létezik egy olyan munka, ahol egész nap zsebkendőket kell szagolni.  Akik ebben a munkakörben dolgoznak, ellenőrzik nincs e kellemetlen szaga a terméknek.

Arcellenőrző

Ezek az emberek bőrápolási cégeknél dolgoznak. Ők azok, akik felderítik az új termékeket tesztelők arcát, ellenőrzik, kell e a terméken valamilyen változtatást eszközölni. Komoly tudás kell ahhoz, hogy lássák a különbségeket és jóváhagyják vagy elutasítsák a termékeket, mindössze csak az arccal kapcsolatos megfigyeléseik alapján.

Hivatásos várakozó

Ha nem szereted a sorban állást, ez egy tökéletes megoldás számodra. Csak alkalmazz egy hivatásos váró embert, aki személyesen kivárja helyetted a sort. Néha 19 óráig kell várakoznia, ami azért egy kemény és unalmas munka, viszont jól megfizetik.

Csúszdatesztelő

A csúszda tesztelőnek az a feladata, hogy egymás után többször lecsússzon egy csúszdán és megállapítsa, hogy mennyi vízre van szükség a csúszáshoz, milyen gyors illetve mennyire veszélyes a gyerekek és felnőttek számára. Jó mókának hangzik, de amikor már 50-szer csúszol le egy csúszdán és minden próbához fel kell másznod egy lépcsőn, az igencsak fárasztó tud lenni.

Kígyóméreg csapoló

A kígyómérget sokféleképpen fel lehet használni, az egyik legfontosabb felhasználása mégis az orvosi kutatásokhoz köthető. Nagy igény van a kígyómérgekre, ugyanis ebből, állítanak elő ellenszereket. Vannak emberek, akik bizonyos kígyók mérgét csapolják le, belenyomják a fogukat egy műanyag edénybe, majd a kígyó szép lassan beleengedi a méreganyagokat. Akik ezzel foglalkoznak, igazi hősöknek minősülnek.

Testrész modell

Nem kell gyönyörűnek lenni és modell alkattal rendelkezni, hogy sikeres modell legyél. Ha szép és kecses a kezed, vagy szimplán csak formásak a lábaid, akkor ez a te álommunkád. Van olyan kozmetikai cég, akik kifejezetten azokat a kezeket és lábakat keresi, amelyek nem olyan tökéletesek. Az ilyen embereket egész jól megfizetik.

Féregkereső

Ha valaki horgászni akar, akkor férgekre van szüksége, amelyeket sok üzletben meg lehet vásárolni. De elgondolkodtál már valaha azon, hogy a férgek miként kerülnek a boltba? A féregkeresők a füves területeket például a kerteket, parkokat, golfpályákat járják sötétedés után és felszedik a földigilisztákat, amit utána elvisznek a csaliboltba.

Rovartesztelő emberek

Biztos hallottál már számos túlélőshow-ról, mint például a Celeb vagyok, ments ki innen, vagy a Survivor, ahol sok kihívással szembesül a játékos. Létezik egy kihívás, amikor rovarokat kell enni. Annak érdekében, hogy ez a nem túl gusztusos étel fogyasztásra alkalmas legyen, a cégek rovartesztelő embereket bérelnek fel, hogy teszteljék le, ehető e a rovar. Sok rettenetes dolgot kóstolnak és bizonyosodnak meg róla, hogy nem lesz következménye, ha megeszik őket. Nagyon jól fizetett szakma. Te bevállalnád?

Hónalj szagoló

Ők ellenőrzik a termékek minőségét. A tesztelők az egész napot, egy forró szobában vagy a szabadban töltik és közel 60 hónaljat szagolnak meg egy óra alatt. Céljuk, hogy megállapítsák egy dezodor hatékonyságát, majd jelentésük segítségével tudnak finomítani egy-egy terméken.