Valóban mindent tudunk azokról az élelmiszerekről, amiket nap mint nap fogyasztunk? Van olyan ember, aki alaposan elolvassa a termékeken lévő leírásokat? Nos, ebben a cikkben felsorolunk néhány terméket, amelyekből sok olyan dolog kiderül, amit eddig nem is tudtunk.

A GMO termesztése a világ legtöbb országában megengedett.

A világ legtöbb országában a géntechnológiával módosított növényeket korlátozás nélkül termeszthetik, mivel ezidáig nem volt bizonyíték arra, hogy az ilyen növények kárt okoznának a nem módosultakhoz képest. A leggyakoribb GMO-k a szójabab, kukorica, gyapot, repcemag és a cukorrépa.

Ez a balzsamecet nem lehet olcsó.

Ez balzsamecet fehér szőlőből készül, kézzel szüretelik, sűrűre forralják és fahordóba teszik, érlelési ideje legalább 12 év (legjobb minőség 100 év után). Egy üveg ára körülbelül 31.000 Forint.

▪ Isabella O.▪ (@isa_baerchen) által megosztott bejegyzés,

A szerencsesütik nem Kínából származnak.

Ezek a sütik hagyományosan a kínai konyhához kapcsolódnak, de ez nem más, mint egy mítosz és Kínában nem valószínű, hogy megtalálod őket.  Japánok, akik Amerikába mentek ilyen süteményeket hoztak forgalomba, melyekbe valamilyen bölcsesség van elrejtve.

Hamisított wasabi.

A wasabi csak Japánban található, ahol különleges körülmények között termesztik: folyóvízben, 10-17 ° C-os hőmérsékleten. A wasabi gyökerei 3-4 éves korban fogyasztásra készek, és 1 kilogrammonként több mint 200 euróba kerülnek. Ezért Japánon kívül gyakran alkalmazzák a torma, valamint fűszerek és élelmiszerek színe alapján készült wasabi utánzatot.

Nem tudod, de rovarokat eszünk

Az E120-nak nevezett kármin táplálékfestéket arra használják, hogy a termékek pirosak legyenek. De nem mindenki tudja, hogy a nőstény kochinális skorpiók által termelt karma-savból származik.

A ketchup nem paradicsomból készül

A paradicsom nem olyan drága, mégis kicserélték olcsóbb összetevőkre, beleértve az alma-pürét, sűrítőanyagokat, festékeket és egyéb adalékanyagokat. Nehéz felismerni mert ugyanolyan piros vagy sötétvörös. A valódi ketchup állaga nem lehet túl folyékony.

Miért vannak lyukak a crackerben?

Felszabadítja a felesleges levegőt a tésztából. Ha nem tennék, akkor a kekszek nem lennének finom ropogósak. Egyébként, az első kekszek, amiket az USA-ban gyártottak, a lyukakat kézzel készítették.

Canola és repceolaj – ugyanaz a termék.

A “canola” név a “Canadian Oil Low Acid” kifejezésből származik, ami “kanadai alacsony savtartalmú olajat” jelent. A hagyományos repceolaj különbözik a többi olajtól, mert alacsony erukasav tartalmú, amely hátrányosan befolyásolja a termék ízét, illetve mérgező a szívizomra is.

A csomagoláson feltüntetett kalória tartalom pontatlan lehet.

A termékek kalóriatartalmának kiszámítására szolgáló módszerek elavultak, és nem veszik figyelembe a rosttartalom vagy az adott termék emésztési jellemzőit. A tudósok szerint, egy egész mandula 20% -kal kevesebb kalóriát tartalmaz.

Egyes termékek hamarosan el fognak tűnni.

Sajnos a globális felmelegedés és más tényezők miatt, bizonyos termékeket a kihalás veszélye fenyeget.

Különálló almafajtákat, amelyek hidegebb telet igényelnek.
Avokádó –  termesztése veszteséges, mert 1 kg gyümölcs gyűjtése több mint egy tonna vizet igényel.
Banánok – a gombák által kialakult járvány fogja sújtani, aminek következtében a növények gyorsan meghalnak.
Méz – az éghajlatváltozás miatt a méheket károsító paraziták aktívabbá válnak. A méhek meghalnak a rovarölő szerek hatásai miatt, amelyeket a mezőgazdasági termelők termesztenek.
Csokoládé – tudósok szerint a kakaóbabok minősége néhány évtized múlva jelentősen romlani fog, és a termés a felére fog csökkenni.

A rágócukorka ugyanazt az összetételt tartalmazza, mint amivel az autót polírozzák.

A zselatin, a színezékek és egyéb komponensek, amik a rágókban megtalálhatóak, pontosan ugyanazt a viaszt tartalmazzák, amivel az autókat, bútorokat polírozzák.

A csirkék termete nagymértékben megnőhet.

Az elmúlt 60 évben a csirkék drasztikusan megnőttek, különösen a csípő és mell. Sokan úgy vélik, hogy az ilyen változások okai azok a hormonok, amelyeket belepumpálnak a testükbe.

 

A legdrágább pizza a világon

A pizza feltétek közé tartozik a szarvasgomba, kaviár, az angol “Stilton” márkájú kék penészes sajt, és a vékony 24 karátos aranylap. Azt nem tudjuk, hogy a pizza megéri-e a pénzét, ugyanis 702.000 Forintot kóstál az ára.

Industry Kitchen (@industrykitchen) által megosztott bejegyzés,