Bizonyos témájú kérdések többször megfordulnak a fejükbe de épp nincs körülöttük senki, aki megválaszolhatná ezeket a kérdéseket. Ha felhívhatnád azokat az embereket, akik kitalálták eme tárgyakat egyszerűbb lenne, de sokan közülük már nem élnek. Sőt gyakran nincs is válasza a kérdéseknek. A híres tervezők régen leírták, hogy csinálták ezeket, de a dokumentumok általában szőrén szálán eltűntek. Mi segítünk megválaszolni a kérdéseidet. Itt ez a 16 tárgy melynek eredetéről és bizonyos funkciói használatáról még nem sokat tudtál.

Pici lyuk a vaku és a kamera között.

Az egy hátsó mikrofon. Amikor a hátoldali kamerával videózol szebb hangja lesz a videódnak.

Fura jel a hátizsákon.

Ez egy két oldalról nyitott zseb, amit valójában a jégcsákányok tárolására használtak a hegymászók hátizsákjain, de mára csak egy szimbólum.

Lyuk a lakatok alján.

Ezen keresztül lehet olajozni a lakatot. Ha víz kerül a lakatba így könnyebben kiszárad, ami nem teszi tönkre a szerkezetet.

USB jelének jelentése.

Poszeidónnak 3 ágú szigonyát mindenki ismeri. Az ő villájának a kicsinyített változata lett az USB jel. Bár az sose derült ki, hogy miért erre esett a választás.

Színes csík a csomagolás tetején.

Ezek a más-más színű jelölések a gyártósori gépek miatt kerülnek a csomagolásokra. A szkennerek segítségével állapítják meg hol kell rögzíteni, vágni, vagy ragasztani a csomagolást.

Borospoharak formája.

Azért alakították ki hosszú talppal ezt a poharat, hogy ne melegítsd fel a bort, amikor a kezedben tartod.

Fül a juharszirupos üvegeken.

A juharszirupokat 5 gallonos üvegekben árusították, de ezeket nehéz lett volna extra fogantyú nélkül kitölteni. Az idő előrehaladtával egyre kisebb lett a juharszirupok mérete, de ez a kis fül az üvegeken továbbra is megmaradt, mint egyfajta jelkép.

A banán helyes hámozása.

Igazából teljesen mindegy melyik oldalról kezdjük meg a gyümölcsünket. Leginkább amelyik szimpatikusabb. De játszadozhatsz is vele, hogy egyszer így egyszer úgy.

Tudtad hogy a Barbiknak van vezetékneve? Sőt középső neve is.
A Barbi-baba teljes neve, Barbara Millicent Roberts.

A tűzcsap feltalálója.

Ez az az információ, amiről senki sem tud. Sőt a legérdekesebb a dologban, hogy a szabadalmával kapcsolatos dokumentumok elégtek egy irodai tűzben.

Legkárosabb szokás.

A WC használat. Napi szinten körülbelül 30 ezer fát vágnak ki, hogy WC-papírt készíthessenek belőle.

A filmek “trailer”-e miért kapta ezt a nevet?

Először a rövid bemutatókat a stáblista után adták le, ezért kapták a “trailer” vagyis utánfutó nevet. De a mozitulajdonosok gyorsan rájöttek, hogy senki sem marad ott a filmek után, hogy rövid részleteket nézegessen a többi mozifilmről, így muszáj volt  áttenni őket a vetítés elé.

Croissant valójában francia eredetű étel.

Az emberiség 99%-a Franciaországgal köti össze ezeket a péksüteményeket, valójában Bécsben készítették el először.

Repülőgép ablakai.

Először a repülőgépeken is négyzet alakú ablakok voltak, de 1953-ban sok egymást követő repülőgép szerencsétlenség során rájöttek, hogy az ablaküvegeknek egyetlen gyenge pontja van… a sarok. A mérnökök úgy döntöttek, hogy lekerekített szélű ablakot kezdenek gyártani, ami később be is váltotta a hozzá fűzött reményeket.

Miért hívják sneakernek másszóval lopakodónak a sportcipőket?

A gumitalpnak köszönhetően nem ad ki semmilyen hangot sem gyaloglás vagy futás közben.

Miért nincsenek ABC sorrendben a billentyűzet betűi?

Az írógépeken először ABC sorrendben voltak a betűk, de a legtöbbször alkalmazott betűpárok leírásánál pl.: (s-e, t-h, e-a, e-i, o-u) túl gyorsan elfáradt a gépírók keze, ezért létrehozták a ma is használatos „QWERTY” billentyűzetet, ami speciálisan a szövegbeviteli-igényekhez igazoda került kialakításra.