Nem is gondolunk bele soha, de a mai világban sajnos bármikor kerülhetünk kritikus helyzetbe. Legyen szó egy autó balesetről, vagy épp egy fegyveres támadásról. Az is lehet, hogy egy betörés áldozatai leszünk. Ma már semmi sem lehetetlen.Az is megtörténhet amire még csak gondolni sem merünk soha. Ezért nem árt legalább fejben felkészülni arra, hogy mitt tennénk ha velünk történne hasonló helyzet. Egy titkos ügynök most ellátott minket jó tanácsokkal. Ezeket a helyzeteknek így a legjobb lereagálni, így van esély a túlélésre.

1. Autóbaleset. 

Ügyeljünk mindig a helyes kormányfogásra. Ebben a helyzetben a legkisebb a sérülés esélye. A hüvelykujjunk ne tartsuk belül, mint a képen is látható. Így nagy eséllyel eltörhetnek az ujjaink és akár a csuklónk is.

A hátsó ülésen utazva, ha balesetet szenvedünk ezzel a pózzal tudjuk leginkább megúszni sérülés nélkül. 

2. Kutyatámadás.

Ezzel a három egyszerű lehetőséggel anélkül tudjuk a kutyát távol tartani, hogy bármiféle kárt tennénk benne.

1.A víz és az ammónia keverékét használhatjuk a kutya megfélemlítésére. Az ammónia teljesen ártalmatlan. Nem károsítja az állatot semmilyen módon, de hatékony a távolságtartásban.

2. A sűrített levegő.Ezt általában billentyűzetek tisztítására használják. A hideg levegő erős és váratlan csapása az orrba a legagresszívebb kutyákat is összezavarja.

3. A paprika spray megijeszti a kutyát. Míg ha távol akarjuk kertünktől tartani, egy másik kutya vizelete erre könnyedén megoldást nyújt.

3. Egy különleges túlélő táska tartalma. 

Egy különleges ügynök olyan dolgokat hord magával, amelyek segíthetnek különböző helyzeteknél a túlélésben.

4. Hogy tudod megvédeni magad egy váratlan támadástól. 

A leggyakrabban hátúról támadnak meg. Ezért is érdemes ezeket a mozdulatokat jól berögzíteni. Egy esetleges támadásnál, nem szabad pánikba esni. A következő mozdulatokat bátran alkalmazzuk, ezzel meglepjük a támadót, és megrendítjük szándékában. 

5. Ha találkoznál egy rip áramlattal.

A rip áram egy olyan vízáram, amely bárhol a parttól 30-50 láb távolságban jelenhet meg .Ha szerencsétlenségedre bele keverednél ne próbálj vissza fele úszni. Ezzel csak kifárasztod magad.Amit tehetsz, ha átlósan vagy párhuzamosan úszol a parttal. Ezek az  áramlatok nem szélesek, így könnyedén kikerülheted őket, és megmenekülhetsz.

6. Ha rád akarják törni az ajtót. 

A képen látható módokkal lehet a legegyszerűbben kivédeni ezt a fajta támadást. Persze cseppet sem biztos, hogy ez távol tartja a támadót, de időt nyerhetsz vele. Más menekülési vonalat kereshetsz vagy hívhatsz segítséget. 

7. Lövöldözésbe keveredve. 

A filmekben mindig történik olyan helyzet, mikor egy lövöldözés kellős közepén kell búvóhelyet találni. De a való életben sem árt odafigyelni. Hisz bármikor megtörténhet, hogy akaratunkon kívül is belekeveredünk. Ha szükségünk van óvó, és búvó helyekre a kép alapján meg tudjuk védeni magunkat. Ha a könyvet vagy a alátétet ruhánk alá tesszük egyfajta golyó álló mellényként szolgálhat.   

8. Betörések ellen. 

Abban az esetben ha szeretnél biztonságosan otthonodba tartani értékeket, remek búvóhelyek vannak. Amiket egy betörő nagy valószínűséggel, a gyors kutatások során, nem fog megnézni. 

9. Az ujjlenyomat 

  • Fehér pamutkesztyűk: nem hagynak nyomot.
  • Használhatnak ragasztót vagy körömlakkot: Ezzel a módszerrel az ujjak semmilyen nyomot nem hagynak.
  • A habkő: A lábon lévő bőrkeményedés ellen használják. Ezért ennek használata akár napokig is képes eltüntetni az ujjlenyomatot.

10. Ha Kezed és lábad is összeragasztották.

A Képen látható mozdulatsor bármilyen erős ragasztót szét tép. Nem kell ehhez erősnek lenni, egyszerűen csak ne essünk pánikba, és végezzük el pontosan ezt a mozdulatsort. 

11. Útonállók.

Semmiképp ne szálljunk ki a gépjárművünkből. Az alábbi rajzon jelöltük, hol lehet a legkönnyebben áttörni egy ilyen úttorlaszon. Határozott gázzal és fékezés nélkül induljunk neki. Így megmenthetjük az életünket.