Sokan hiszik, hogy az infarktus első tünete leggyakrabban a szívroham. De ez szerencsére nem teljesen igaz. Valójában a testünk olyan figyelmeztető jeleket küldhet nekünk, amit ha jól értelmezünk, megóvhatjuk szervezetünket a nagy problémáktól. A legfontosabb dolog , hogy foglalkozzunk a jelekkel és lássuk át őket. A fülön egy kis ránc, a testen alig észrevehető fehér pontok vagy egy ártatlan ásítás, a tünetek szokatlanok lehetnek és első látásra ártalmatlanok. De időben segítenek a betegség észlelésében és gyógyításában.

Xanthoma.

A szemhéjon, a fenéknél, a könyökön vagy térden lévő apró zsíros foltokat, Xanthomak-nak nevezik. Az ilyen zsírlerakódások nagy koleszterinfelesleget jeleznek, annyit, hogy a szervezet önmagában nem képes tartani, és elkezdi lecsökkenteni a ballasztot a bőr alá. Tehát a betegeknek sürgősen segítségre van szüksége, leginkább az ateroszklerózisban szenvedőknek, mert szívproblémákhoz vezethetnek.

Ásítás aktív sporttevékenységek során.

Amikor a test izzad, akkor lehűl, és a nedvesség elpárolog a bőr felszínéről. Azonban a testünknek más hűtési módjai is vannak, mint például az ásítás, amely segíti a testet feltölteni oxigénnel és csökkenti a fej hőmérsékletét. Ha a termoreguláció természetes mechanizmusai nem képesek ezzel megbirkózni, akkor a sport során kezdünk ásítani. A termoregulációs munka megszakadásának több oka is lehet, és közülük lehetséges a szívbetegség.

Kellemetlen szag.

Az ínygyulladásos megbetegedés kellemetlen szagot eredményez a szájban és akár a fogak elvesztését is okozhatja. Ám ez nem zárja le a gyulladás kellemetlen következményeit. Az új amerikai vizsgálatok arra utalnak, hogy kapcsolat van az ínybetegség és a szívbetegség között. Az a tény, hogy a gyulladt ínybe baktériumok kerülhetnek a kardiovaszkuláris rendszeren keresztül, gyulladásokat idéznek elő. A parodontitisben szenvedő betegek szívbetegsége 20% -kal magasabb. Tehát nem számít, mennyire szörnyű a fogorvos, nem éri meg kockáztatni.

Pattanás hiánya serdülőkorban.

A tanulmány csak a férfiakról szól, az eredmények pedig rendkívül érdekesek. Azok a fiatalok, akiknek serdülőkorban problémájuk van a pattanásokkal, a szívkoszorúér megbetegedése 33% -kal alacsonyabb. Ez általában a hormonális háttérrel magyarázható, amely a test összes rendszerére kiterjed.

A gyűrűsujj hossza.

Ha a gyűrűsujj lényegesen rövidebb, mint a mutatóujja, magasabb a szívbetegség kockázata. Ezt a furcsa kapcsolatot az Egyesült Királyság kutatói fedezték fel. Az ujj hossza az emberi embrionális fejlődésben lévő tesztoszteron mennyiségének köszönhető, és a hormonális rendszer befolyásolja a kardiovaszkuláris egészséget.

Kék ajkak.

Még egy egészséges ember esetében is változhat az ember ajka kék színűre, például ha nagyon hideg, vagy nagy magasságban van. Fiziológiailag ez a nehéz vérellátás és az oxigén átmeneti hiánya miatt következik be. Ha az ajkak nyilvánvaló ok nélkül kékre változnak, akkor a testben véráramlási problémák vannak. Érdemes kardiológushoz fordulni, hogy ellenőrizze a szívet és az ereket.

A köröm alakjának megváltoztatása.

Ha a körmök egyre vastagodtak és kerekek, érdemes jobban megvizsgálni őket. Az ilyen változások a vérerek problémáiról szólnak, valószínűleg a vérellátás nem a megfelelő mennyiségű ujjhegyre esik. Ebben a helyzetben a körömlemezek sejtjei megerősítik növekedésüket, és megpróbálják megoldani ezt a problémát. Ez a tünet az ókor óta ismert, és Hippokratész ujjainak hívják .

A fülön található ránc.

Több, mint 40 vizsgálat erősítette meg, hogy az átlós ránc a fülcimpán, más néven a Frank tünet, jele az érszűkületnek. Ez egy olyan betegség, amelyben plakkok alakulnak ki az artériák falain, és a véráramlás zavarát okozzák. A legújabb tanulmányok azt mutatják, a kapcsolat közöttük érrendszeri betegségekre utalnak.

Szőr a fülekben.

A fül sokat mondhat az emberi egészség állapotáról, így az indiai tudósok nagy figyelmet szenteltek nekik. Tanulmányt végeztek a koszorúér-szindróma és a fülek fokozott hajnövekedése közötti összefüggés meghatározására. A tudósok azt találták, hogy a fülcsatornák gyorsan növekvő szőrössége lehet a betegség tünete. Különösen veszélyes a Frank tünet és a nagy mennyiségű szőr a fülben. Ilyenkor érdemes a lehető leghamarabb kapcsolatba lépni egy orvossal.

Hajhullás.

A szívproblémák egyik legszokatlanabb tünete a korai vagy gyors kopaszodás. Több, mint 800 vizsgálatot végeztek a hajhullás okaival kapcsolatban, és azt találták, hogy a haj elvesztését, szívbetegségek is okozhatják. Emellett az alopecia, a tesztoszteron vagy a korai diabétesz elleni túlérzékenység által kiváltható. Mindez szívproblémává válhat, korai kopaszodás esetén az ilyen betegségek kockázata 70% -ra emelkedik.

Ősz haj.

A haj más módon is jelezheti a szívben lévő potenciális problémákat. Az Európai Kardiológiai Társaság bemutatta tanulmányát, amely igazolja, hogy az ősz haj összefüggésben lehet a szívbetegséggel, koszorúér-szindróma, ischaemiás betegség és érelmeszesedés. A szívproblémákat és az ősz hajat ugyanazon tényezők okozzák, oxidatív stressz, a funkcionális sejtek öregedése, valamint hormonális változások.