Sok nem is tudja, hogy mit kell figyelembe vennie, ha melltartót vásárol. Pedig ha a tökéletes méretet vesszük az mind külső megjelenésünkön, mind a kisugárzásunkon meglátszik. Nincs másra szükség mint bizonyos szabályokat szem előtt tartani. Ezek alapján a pontos méretet levenni, és a vásárlásnál azok a méretek alapján próbálni. Bár azt szem előtt kell tartani, hogy vannak gyártok akik számozása egyedi. Ezt ki kell tapasztalni, hogy abban az esetben merre induljunk a választásnál.

1. A kebleket tartó fehérneműket egy szám, és egy betű méret jelzi. Itt a szám mérését mutatjuk. Álljunk egyenesen. Kezeinket is lazítsuk el. Egy mérőszalag segítségével a kebel alatt szabályos vízszintes csíkot húzva mérjük meg a mellkasunk körfogatát.  Az így kapott értéket e táblázat segítségével soroljuk be:

2. Majd a második lépésnél Vegyünk fel egy olyan fehérneműt ami nem növeli a méreteinket, csak tartja. Majd a képen látható módon is végezzünk egy mérést. Az itt kapott számnál egy kis kivonással kapjuk meg a méretünk tökéletes betű szerinti méretét.  Az első és a második kapott érték különbözetét kell most figyelembe vennünk.

3. Ha már tudjuk, hogy ilyen méret amit nekünk próbálnunk kell akkor sem végeztünk. Ne vegyünk úgy fehérneműt, hogy nem próbáljuk meg. Ekkor is vannak olyan dolgok amit szem előtt kell tartani. A próba során mindig a legszélén található lyukba kapcsolva próbáljunk. Így fogunk valós képet kapni. 

4. Ha úgy érezzük jó a méret próbáljuk meg, hogy biztos jó e. Emeljük fel kezeinket és egyenes háttal dőljünk jobbra, majd balra. A kebleknek nem szabad alul kicsúszni. Ha ez történik akkor nem jól választottunk. 

5. A helyes méret 90% a megfelelő körméreten múlik.A hátpántnak nem szabad olyan szorosnak sem lenni, hogy bevágjon a bőrünkbe. Abban az esetben jó, ha még 2 ujjunk kényelmesen befér a pánt alá. 

6. A kosár méretnél is keressünk először a kapott betű méretben. A Kosárnál hiba, ha mondjuk gyűrődések láthatók. Abban az esetben a választott fazonból nagy az a kosár méret. Nézzünk kisebbet.

Ha viszont úgy látjuk, hogy oldalt belemélyed a keblünkbe, és ott gyűrődik a bőr akkor kicsi lett. Próbáljunk nagyobbat. 

7. A fehérnemű felső részének nem dísz, hanem tartó szerepe van. Ezt úgy láthatjuk, hogy a tükörbe nézve egy képzeletbeli keresztet húzzunk. A függőleges vonal a váll és a könyöknél egyenesen megy le. A vízszintes vonal a könyök és a váll közötti félúton kell, hogy keresztezze a függőleges vonalat. Ha ennél a vonalnál emelkednek a keblek akkor jól választottunk. Ha nem akkor nem megfelelő tartással rendelkezőt választottuk. 

Fontos odafigyelnünk a kiválasztásnál arra a dologra, hogy a kosár nem lóghat lejjebb a alsó tartó pántnál. Hisz a tartás a cél.

8. A pántok beállítása is fontos. His ha nincs megfelelően beállítva akkor előfordulhat, hogy szemmel látható a különbség. Mindig ellenőrizzük a tükörben, hogy jól van e beállítva.