Amikor párkapcsolatban élünk, nagyon sokféleképpen adunk és kapunk puszit. Mindegyiknek megvan a maga saját jelentése, ám ezzel nagyon sokan nincsenek tisztában. Vannak olyan csókok, amiknek nem csak egy, hanem több jelentése is van. Kiválasztottunk egyet a sok közül, konkrétan a homlokra adott csókot, aminek összegyűjtöttük az összes jelentését. Ha ezt a cikket elolvasod, te is tudni fogod, párod mit érez irántad, ha a homlokodat illeti puszival.

Áldás

Az idősebb korosztály szokta ezzel a gesztussal illetni a fiatalokat, ha valamire áldásukat adják. Ilyenkor békességet, szeretetet, boldogságot, és jólétet kívánnak csemetéiknek.

Érzelmi kötődés

Ha a párod a homlokodra ad puszit, az a törődésének, szeretetének egyik jele. Ezzel a csókfajtával, a két fél lelkileg sokkal közelebb kerülhet egymáshoz a párkapcsolatban.

Tisztelet

Amikor édesanyádtól, édesapádtól, szerelmedtől kapsz puszit a homlokodra, az az őszinte tisztelet jele, ezzel próbálják kifejezni, hogy büszkék rád, és arra, amit az életben elértél.

Feltétel nélküli szeretet

Ha valaki a homlokodat csókkal illeti, teljesen biztos lehetsz abban, hogy az az illető nem csak egyszerűen szeret, hanem feltétel nélkül szeret. Az ilyen emberre akár az életedet is rábízhatnád.

Védelem

Akitől kapod a homlokpuszit, bárhol, bármikor megvéd téged, ha olyan helyzetbe kerülsz. Akár egy őrangyal úgy vigyáz rád.

Csók a lelki Harmadik Szemre

Egyes tanok szerint a homlokra adott puszi, a harmadik szemre adott csók, dicsőíti a személyt, már majdnem szentté avatja.