Az önbizalom hiánya az egyik legfontosabb dolog, ami befolyásolja a személyiségünket, az elégedettségi szintünket, és az érzelmi stabilitásunkat. A mai világban nagyon sok ember fél valamitől, amit magában hordoz, és nem oszt meg senkivel. Ha hiszed, ha nem az érzelmileg instabil embereknek vannak tipikus viselkedési formáik, amiből nagyon egyszerűen ki lehet következtetni, hogy az adott ember bizonytalan. Mi most összeszedtük ezeket a jeleket, hogy tisztában legyetek vele, mire kell odafigyelni egy adott illetőnél.

Vágyakozás a népszerűség iránt.

Mindenki vágyik a népszerűségre. Egy valódi baráti társaságban nem kell aggódnod, ha valaki népszerűbb, mint te. A lényeg, hogy mindenki jól érezze magát. Ám a 21. században, az internet nagyon fontos mindenki számára. Ezért sokan az interneten szeretnének népszerűek lenni.

Kétségei vannak a megjelenéséről.

Meg fogsz lepődni, de a legvonzóbb embereknek is gyakran kétségeik vannak a megjelenésüket illetően, ami normális. Nem lehetsz mindig 100% -ban biztos abban, hogy tökéletesnek tűnsz. Mindenkinek van rossz napja és hangulata, sőt sok más tényező is befolyásolja a megjelenésedet.
Próbáld megtalálni az előnyöket a megjelenésedben, és emeld ki őket, attól magabiztosabb leszel.

Adsz mások véleményére.

Ha folyamatosan azzal foglalkozol, vajon mások mit fognak gondolni rólad, mit csinálsz vagy mit mondasz, akkor azt nagyon rosszul csinálod. Sokan ugyanazokat a sablon dolgokat gondolják. Mindenki fél a negatív véleményektől. De add önmagad és nem lesz baj.

Elutasításra való reagálás.

Amikor van valamilyen elképzelésed, vagy javaslatod és arra negatív reakciót kapsz, az merőben sértheti az önbecsülésed. De próbáld megérteni, ezt miért mondhatja a másik, nem csak azt kell nézni, amit te akarsz, hanem annak is teljesülni kell amit a másik mond. És attól mert valaki esetleg visszautasít, nem jelenti azt, hogy te vagy a legrosszabb a világon.

Kínos pillanatok.

Amikor haladunk a sikerhez vezető úton, nem megy minden karikacsapás szerűen. Olykor belebotlunk a hibákba, de nem mi vagyunk az elsők, sem az utolsók, akik így járunk. Ne hagyd, hogy mások véleménye eltántorítson a hőn áhított céltól. Csak az az ember hibázik, aki dolgozik, ezt tartsd észben.

Féltékenység.

A mai világban sokan azt hiszik, hogy a másik embernek sokkal jobb élete van, csak azért, mert számunkra kecsegtető képeket oszt meg a közösségi oldalán. Had tegyem hozzá, hogy ez nem minden esetben van így. Azok a képek csak a látszatként vannak fent a neten. Emiatt senkinek sincs oka féltékenynek lenni a másikra.

Amikor a te problémád a legnagyobb.

Számos ember esett már át stresszes és elszomorító helyzeten. Persze ilyenkor mindig a mi problémánk a legnagyobb és legsúlyosabb. Ha valaki próbál megvigasztalni és azt mondja, hogy ez már vele is előfordult, te rákontrázol, hogy a te eseted merőben különbözik az övétől. Azt gondolod, hogy amin te keresztül mész vagy mentél, azt más nem tapasztalhatta meg ugyanúgy.

Bizonytalanság.

Ha sok időbe telik meghozni egy döntést, többnyire azt jelenti, hogy bizonytalan vagy. Ilyenkor gyakran hagyatkozol más emberek véleményére, akiknek adsz a szavára. Nem kell mindig másokra támaszkodnod, ha egy döntés előtt állsz. Hallgass a szívedre és kész.

Manipuláció.

Amikor a jó isten érző szívvel és empátiával áldott meg, ezt nagyon sok ember kihasználhatja, hiszen senkinek se mondanál nemet. De vannak olyan emberek, akik pont, hogy előnyt fognak maguknak kovácsolni a jóhiszeműségedből. Ne félj másoknak nemet mondani, és ne hagyd magad manipulálni. Ez a legfontosabb!