Hidd el, igenis létezik a sírig tartó szerelem, de ezért kőkeményen meg kell küzdeni. Összegyűjtöttük a kilenc legfontosabb jellemzőt, ami a hosszútávú kapcsolatokra jellemző.

1. Nem félnek vitatkozni
A veszekedés jó, ha jelen van a kapcsolatban, hiszen nemcsak az aktuális problémát, de a lappangó feszültséget is előhozza, ami így megoldásra kerülhet. Mivel a sikeres párok nem félnek vitázni, náluk meg is oldódnak ezek a dolgok.

2. El tudják fogadni a párjuk segítségét
Kevés dolog bántóbb, mint amikor valaki segíteni próbál, és egy óvatlan hibája miatt az arcába kiabál a másik. A hogy lehetsz ilyen béna, nézd, mit csináltálhelyett inkább a segítő szándékot kell méltányolni, és belátni, a véletlen, az csak véletlen – ahogy a sikeres párok is teszik.

3. Nem hagyják, hogy a múlt miatt legyenek nézetletéréseik
A sikeres párkapcsolatban élők elfogadják és tiszteletben tartják, hogy mindkettejüknek van múltja, előző párja, és tudomásul veszik, hogy az ex is részese volt a párjuk személyisége formálódásának.

4. Nem hasonlítják magukat más párokhoz
Minden kapcsolat egyedi, és óriási hiba összevetni két különböző kapcsolatot – ezt a sikeres kapcsolatot ápolók is tudják.

5. Ismerik és használják egymás szeretetnyelvét
Azok, akik hosszú távon sikeresek együtt, ismerik egymás szeretetnyelvét, azaz tudják, mivel fejezhetik ki egymás felé szeretetüket, és gyakorolják is ezt.

6. Bocsánatot kérnek egymástól és megbocsátanak
Bár a sikeres párok nem mellőzik a vitákat, ha vége a veszekedésnek, képesek bocsánatot kérni, és fogadni is azt, majd túllépni a dolgon

7. Számíthatnak egymásra
A boldog párok mindig ott vannak egymásnak, akármilyen segítségre van szükség, akármilyen probléma is merül fel. Plusz ami fontos, mindig megértéssel vannak párjuk felé, legalábbis igyekeznek.

8. Törődnek magukkal
A sikeres párkapcsolat alapfeltétele, hogy két testileg-lelkileg egész ember alkossa a párt.
Mindenki azért felelős a boldog kapcsolatban, hogy ő maga jól legyen: törődnek magukkal, hogy egymással törődhessenek.

9. Ismerik a szünet jótékony hatását
Mivel időről időre vitáznak, jól ismerik a pontot, ahol olyannyira feszültté válik a helyzet, hogy szünetre van szükség. Öt perc friss levegő után mindent másképp lehet látni, ami sokat segíthet a problémamegoldásban.