A nyár már úton van, és ez azt jelenti, hogy lassan előkerülnek a fürdőruhák, amik a csupasz lábakat és karokat tárják fel. A tél folyamán többet eszünk, ami a nyári alak ellensége, ezért fontos, hogy akkor is kordában tartsd magad. A rendszeres sporttal szebbé és feszesebbé teheted alakodat. Ám az alak formálása mellett van még pár dolog, amit nagyon elhanyagolunk a tél folyamán. Összegyűjtöttünk néhány dolgot, ami segít, hogy a nyárra újra formába lendülj.

Arcbőr

Télen az arcbőr a legsebezhetőbb, a fagy, a szél és a hőmérsékletváltozás miatt. Nyár előtt érdemes vigyázni a bőrünkre. Használj házi tonikokat és hidratálószereket az arc tisztítására és ápolására. A zsíros bőr tisztításához használj búzavirág, petrezselyem vagy rozmaring teát. Ha száraz bőröd van, akkor a kamillából készített főzet a legjobb.

Test bőr.

Az alacsony hőmérséklet és a fűtött lakás közti ingázás, nagyon kiszárítja a bőrünket. Ebben az esetben mindig hidratáld a bőrt, így simább és egészségesebbnek fog tűnni, ha szoknyát, ruhát és nadrágot viselsz. Ha még nincs kedvenc krémed, a kókuszolaj egy nagyon jó, természetes hidratáló.

Bikini vonal.

A fürdőruha viselése azt jelenti, hogy mindenki láthatja a bikini vonalat. A legegyszerűbb és legolcsóbb módja annak, hogy megszabadulj ezen a területen kinőtt szőrtől, ha leborotválod, gyantázod, epilálod. Ám a borotválkozás után nagyon hamar viszketni kezd a bőr azon a területen. Ha vastag szálú sötét hajad van, akkor a pici fekete pontok majdnem mindig láthatóak lesznek, még egy friss borotválkozás után is. Ha tökéletes bikinivonalat szeretnél, menj gyantáztatni. A gyantázás 1-2 havonta 1x hajtható végre, a haj növekedési sebességétől függően.

Hónalj

Ha azt szeretnéd, hogy a hónaljad selymesebbé és szebbé váljon, illetve, hogy lelassítsd a haj növekedését ezen a területen, akkor próbáld ki ezt az egyszerű, organikus házi fehérítő krémet:

Recept:

2 tk. kurkuma por
1 tk. szódabikarbóna
3 tk. méz
1 lime vagy citromlé
Keverjük össze az összetevőket, hogy sűrű massza legyen. A krém alkalmazása előtt győződj meg róla, hogy a hónaljad megfelelően van tisztítva. Kenést követően hagyd 20 percig, had száradjon meg, majd mosd le. Végül kend be hidratáló krémmel.

Lapos has.

A lapos has kulcsfontosságú ha fürdőruhát viselsz. Érdemes külön figyelmet fordítani erre a területre az edzések során.

Az egyik leghatékonyabb gyakorlat a „ labda emelés.” Feküdj a hátadra a lábakat nyújtsd ki, és a két karod legyen a fejed felett. Emeld meg a labdát, úgy, hogy a bokáid közé legyen szorítva. Tartsd egy kicsit ezt a pózt majd térj vissza a kiinduló helyzetbe.

Ismételd meg ezt a gyakorlatot 10-12 alkalommal. Próbáld ott tartani az hátad a padlón, miközben a labdát emelgeted.

Felsőtest.

Ha a fölösleges zsírtól meg szeretnél szabadulni, kövesd ezeket az egyszerű gyakorlatokat, amiket otthon végezhetsz el.

Feküdj le a földre, a kezeidet tedd a fejed mögé. A lábadat nyújtsd ki. Most húzd fel a bal térded és érintsd meg vele a jobb könyököd, engedd vissza, majd a jobb térdeddel a bal könyököd. De vigyázz, hogy eközben nem teheted le a lábad a földre.

Ismételd meg a gyakorlatot 10-szer mindkét lábaddal.

Fenék.

A fenék a szervezet legnagyobb izomcsoportjait képezi. Ezeknek az izmoknak a kidolgozása nemcsak széppé és formássá teszi a feneket, de gyorsabban is fogyunk tőle. A guggolás nagyon egyszerű és hatékony gyakorlat, arra kell figyelni, hogy a guggolások szabályszerűen történjenek. Ha nem megfelelő pozícióba vagy nem ér semmit az egész.

Diéta.

Az edzés mellett az egészséges táplálkozás is fontos szerepet tölt be a szervezet tökéletes formázásában. Ügyelj arra, hogy elegendő mennyiségű vizet igyál. Naponta legalább két liter folyadékot meg kell inni.

Növelje a természetes vízhajtó ételek, például uborka, citrom, zöld tea stb. bevitelét. Próbáld csökkenteni a feldolgozott szénhidrátok mennyiségét, például a kenyeret és a tésztát. Szintén csökkentsd az alkoholfogyasztást, mert az alkoholtartalmú italokban nagyon magas a kalória.

Értékeld a testedet.

Ne felejtsük el, hogy minden ember bizonytalan a testét illetően, hiszen senki sem tökéletes. Figyelj arra, amid van, értékeld a munkád, amit a testedért teszel. Tanuld meg, hogy fizikailag és szellemileg elfogadd magadat, és ne koncentrálj a hibáidra.