A repülőtér az első dolog, amit meglátsz, ha új országba érkezel és bizony rengeteg látnivaló van ott is. A modern repülőterek nem csak segítenek A-ból B-be eljutni, hanem gyakran olcsó vagy ingyenes szórakozási lehetőséget is biztosítanak. Most megosztjuk veletek a világ repülőtereinek lehetőségeit.

Hong Kong nemzetközi repülőtér

Legfőbb jellemzője az UA IMAX mozi. Itt van a legnagyobb kivetítő Hongkongban, 350 férőhelyes teremmel rendelkezik és 2D valamint 3D-s filmeket játszanak. A jegyek körülbelül 2600 Forintba kerülnek.

Marcelo Fernandes (@intercontinents) által megosztott bejegyzés,

Zürichi repülőtér

Tárlatvezetésen vehetsz részt, és ezalatt az idegenvezetők érdekes információkat mondanak el a repülőtérről és, hogy Svájc hogyan kezelhet egy ilyen hatalmas helyet. A túra ára 2650 Forint.

Flughafen Zürich ZRH (@zurichairport) által megosztott bejegyzés,

Incheon nemzetközi repülőtér, Szöul

Vannak hagyományos kézművesek, lehet helyi zenét hallgatni, láthatsz koreai rituálékat. Sőt a reptérnek van egy korcsolyapályája is.

Abdurahmon (@abdurahmonshahbozov) által megosztott bejegyzés,

Schiphol repülőtér, Amszterdam

Itt egy teljes könyvtár található több ezer könyvvel, katalógussal és hangulatos olvasóteremmel.

Tajvan Taoyuan nemzetközi repülőtér

A fő jellemzője, hogy egy hatalmas Hello Kitty részleg van a repülőtéren, amelyet gyerekek de akár felnőttek is meglátogathatnak.

SabinaWang (@sabinawangxy) által megosztott bejegyzés,

Franz Josef Strauss repülőtér, München

Ha van néhány órád a müncheni repülőtéren, mindenképp látogass el az Airbrau sörfőzdébe. Még a tizenévesek is bemehetnek, bár ők nem kapnak kóstolót. Az ára körülbelül 2000-2600 Forint között van.

Lakshmi Sharath (@lakshmisharath) által megosztott bejegyzés,

Vancouver nemzetközi repülőtér

Itt láthatjuk az első nemzetek kultúrájának inspirált műalkotásait, amelyek közül a legimpozánsabb egy faragott 12,5 méter hosszú kenu. A csúcs minden bizonnyal a 114,000 literes akvárium, amely a British Columbia óceán életét utánozza.

Vancouver Int’l Airport (@yvrairport) által megosztott bejegyzés,

Dubai nemzetközi repülőtér

Fő jellemző a vámmentes áruházak száma: 18 000 négyzetméter. Ha van felesleges 35 ezer Forintod, akkor vegyél részt a lottón, hogy esélyed legyen megnyerni a motorkerékpárt vagy a sportkocsit.

JAYCHAODONG (@jaccotop) által megosztott bejegyzés,

Néhány tanács a repülőtéri viselkedésről

Nem titok, hogy a repülőtéri biztonsági ellenőrzések meglehetősen kellemetlenek lehetnek. A túl sok stressz elkerülése érdekében kövesd az alábbi egyszerű ajánlásokat:

  • Próbálj nem hétvégére foglalni repülőjegyet, amikor a legforgalmasabbak a repterek.
  • Ellenőrizd otthon a bőröndöd vagy kézipoggyászod.
  • Győződj meg róla, hogy a tartalom megfelel az induló és érkező ország szabályainak beleértve a mérettel és súlykorlátozásokkal kapcsolatos előírásoknak.