Egy hosszú repülőút nagyon fárasztó tud lenni. Főleg ha az ember nem tudja kipihenni magát. Sok embernek nehezére esik ilyen környezetben pihenni, pedig ez a repülőn nagyon is természetes. Mi mással tudna az ember jobban felkészülni az idő változásra és az időeltolódásra, mint egy kis pihenéssel. Ha ismersz pár jó trükköt ennek a könnyítésére akkor könnyebben fog menni a relaxáció.

1. Éjjel a legjobb repülni. Ha teheted válasz olyan járatot ami olyan időben megy amikor te tudod, hogy alszol. Ha kell reggel kelj egy két órával előbb, hogy biztosan tudj aludni a gépen.  

2.A legjobb napok amiket a leginkább kizársz. A kedd és a szerda a legkedvezőbb az utazáshoz. Ezeken a napokon utaznak a legkevesebben. 

3.Ha biztosra akarunk menni akkor az ablak mellé foglalunk helyet. Így a sarokba beékelődve biztosíthatjuk magunknak a megfelelő pózt a pihenéshez. Így az sem fordulhat elő, hogy a szomszédunk vállán pihentetjük a fejünk. 

4. Döntsd az ülést hátra. Ha a mögöttünk üllőnek ez nem okoz problémát, használjuk ki ezt a lehetőséget. Sokkal kényelmesebb lesz a hely egy kis pihenésre. 

5.Egy repülő út nem a divatról szól. Válasszunk kényelmes és meleg ruhát. Készüljünk réteges öltözékkel, ugyanis nem minden légitársaság biztosít takarót. 

6.A biztonsági övet akkor sem árt bekötve tartani mikor alszunk. Így nem érhet minket váratlan meglepetés. 

7.A fény és a zaj a legfőbb tényező, ami befolyásolják a pihenést. Ezért használjunk  nyugodtan szemvédőt és füldugót.

8.Ne használjunk kütyüket, mert ennek fénye az agyat éberen tartja. Inkább hallgassunk valami zenét, ami minket megnyugtat. És olvassunk egy könyvet. 

9.Az alkohol, és a kávé mellőzése. Jobb ha inkább sima vizet vagy egy teát iszunk. Ezek nem befolyásolják az alvás minőségét.