A technológiai forradalom egy új lendületet adott az emberiségnek. Sajnos rengeteg problémát hozott magával, amelyekről a nagyszüleink álmodni sem mertek volna. Ki gondolta volna, hogy bárki is kétségbe esni egy online társkereső szolgáltatás miatt. Vagy, hogy a kapcsolatokra ekkora befolyással bír majd az internet függőség.

Mutatunk nektek 9 problémát, amelynek okozója az internet.

Megismerkedés

Manapság ismerkedni lényegesen könnyebb, de vajon mennyire lesz ez a dolog tartós? Közösségi oldalak százai várja az ismerkedni vágyókat, ami jóval egyszerűbb megoldás, mint lemenni egy bárba és ráköszönni valakire.

Nehezebb kommunikálni élőben

A modern generáció komoly nehézségekbe ütközik a partnerekkel való kommunikációban. Egy üzenetben bármit le lehet írni. Érzéseinket különböző hangulatjelekkel próbáljuk átadni. A Bank of America tanulmányai kimutatták, hogy 10 fiatalból 4 több időt tölt az online barátokkal, mint a családdal.

A kapcsolatod részletei megjelennek az oldalakon

Régen ez magánügy volt. Manapság a párok szinte reklámozzák magukat a neten. Furcsa mód kimutatták, hogy azok a párok, akik gyakran posztolnak különböző szerelmes képeket a párjával, valójában sokkal gyengébb lábakon álló kapcsolatban élnek mint “néma” társaik.

Kevesebb idő marad a párunkra

Lehet, hogy reggeltől estig ment a pötyögés, de este mire végre találkoznak már nincs miről beszélniük. A párok tovább nyomkodják a telefonjaikat. Sokkal kevesebb a személyes interakció. A virtuális világban kevesebb az probléma, amivel foglalkozni kell.

Féltékenység a partner netes “tevékenységei” miatt

A közösségi hálózatok gyakran provokálnak féltékenységet. Ráadásul paranoid érzelmek kiváltását is okozhatják a másikban.

Irreális profilok

Amikor az embert baj éri, keresi a boldogságot. Sokan fordulnak ilyenkor a nethez, ahol, próbálják magunkat minél szebbnek beállítani, ezáltal másoktól elismerést szerezni. Így növelve önbecsülésünket. Csak ez általában odáig fajul, hogy egy teljesen irreális profilt mutatunk magunkról.

Házassági problémák

A fiatalok manapság sokkal tovább várnak az elkötelezettséggel, mint régen. Általában a pénzügyi felkészültség miatt. Csak ez nagyon sok esetben odáig fajul, hogy 45 éves korukra egyedül fognak unatkozni.

Online társkeresés

A társkereső oldalakon lévő profilok nagyrésze hazugság. Nagyon sokan csalódnak a másikban és ez kivetül a való életre is. Sokkal kevésbé lesznek bizakodóak és így elszalaszthatják a boldogság lehetőségét.

A kapcsolat elhidegül

Sok esetben ahelyett, hogy a másikhoz bújnánk ott világítunk a sötét szobában mellette a telefonunkkal. Ha lefeküdtünk aludni mindenképp kapcsoljuk ki a telefonunkat és helyette inkább foglalkozzunk a párunkkal.

Próbáljunk kicsit elszakadni az online élettől. Egy pszichológus Nicholas Veraksa két héten keresztül nem használt semmilyen közösségi szolgáltatást. Naplójában leírta, hogy sokkal több ideje volt önmagára. Filmezett, olvasott. Rengeteg hasznos időt takarított meg.

Mit gondoltok?