A világ tele van elképesztő és kiszámíthatatlan helyzetekkel, dolgokkal. Hogyan tudnánk megmagyarázni mindazokat a különleges felfedezéseket, rátalálásokat, amelyek nagyon ritkán és nagyon szerencsés emberekkel történnek?
Összegyűjtöttünk 9 nagyon érdekes példát, amikor valaki nagyon jókor volt jó helyen és ez gazdaggá tette.

1. Piacon vásárolt Fabergé-tojás, amit valaki 14.000 dollárért (3,5 millió forint) vett, de 33 milliót (8,2 milliárd forint) ért.

2. A strandon talált 5,5 kg-os aranyrög: átszámítva 75 millió forintot ért.

3. Egy 1996-os Ferrari 330 GT, amit egy nem használt garázsban találtak, miután megvettek egy házat: átszámítva 125 millió forintot ért. A házat pedig átszámítva 71 millió forintért vették.

4. 2009. július 5-én Terry Herbert farmer a földjét vizsgálta át egy fémdetektorral, mivel szerette volna megtalálni a lánya gyűrűjét. Ám helyette egy kincsesládát talált, amiben 7,5 kg-nyi arany és ezüst volt, ami a 7. századból maradt fenn. A teljes értéke 5 millió dollár (1,2 milliárd forint) volt, ám mivel a törvények szerint ez az állam tulajdona, így csak a felét kapta meg, mint jutalom. De lefogadom, hogy így sem bánkódott.

5. Egy skót pár átszámítva 1800 Ft-ért vett egy régi széket. Mivel nem volt pénzük felújítani, évekig a padláson tárolták. 6 év múlva a férfi úgy döntött, hogy megjavítja, de  eközben egy gyémánt ékszert talált benne elrejtve, aminek az értéke átszámítva 1,7 millió forint volt.

6. A 61 éves Martin Backhouse-t felkérték a Püspöki Vár Közösségi Főiskolán, hogy hangoljon fel egy zongorát, amit a Hemmings család adományozott nekik. Munkája során a férfi 7 táskát talált a billentyűk alá rejtve, teli érmékkel, amik Viktória királynő korszakából származtak. Az értékük átszámítva kb. 160 millió forint volt. Martin jutalmat kapott, de sajnos a család, amelyiknél 33 évig volt a zongora nem, mivel nem is tudtak róla.

7. Egy francia férfi egy házat örökölt Normandiában. Az új tulajdonos a ház felderítése közben több doboz aranyat talált, aminek az összege közel 3,7 millió dollár (kb. 927 millió forint) volt. A francia törvényeknek megfelelően a 45%-át le kellett adóznia.

8. A világ legnagyobb opálmátrixa.
2011-ben a világ legnagyobb opálmátrixát Dél-Ausztráliában, Stuart Hughes és munkatársai találták meg. Ez a kő 55000 karátos tiszta opál volt. Az értéke 1 millió dollár (250 millió forint) volt.

9. A padláson talált pénz
Josh Ferrin Utah-ból, a műhelyében dolgozott, amikor észrevette, hogy egy ponyva lóg le a mennyezetről. Mikor felhúzta egy ajtót talált, ami a padlásra vezetett. Ott egy fémtartály talált, ami tele volt pénzzel, majd máshol is talált elrejtve több zsákot, összesen mintegy 45.000 dollár értékben (kb. 11 millió forint). Josh úgy gondolta, hogy a helyes dolog az, hogy visszaadja a pénzt az előző tulajdonosoknak. Ezért felhívta és megkérte őket, hogy menjenek el hozzá. Természetesen az előző tulajdonosok nagyon megdöbbentettek. Mint kiderült, úgy örökölték a házat és valószínűleg az apjuk volt, akik elrejtette a pénzt.