A tökéletes párt megtalálni nagyon nehéz feladat. Más-más igényeink vannak, ami nem feltétlenül egyezik a partnerével. Nehéz megtalálni az aranyközéputat, hogy mi a jó nekünk és mi a jó a párunknak. De a társunkat sem szabad megváltoztatni, mert nem lesz ugyanaz az ember, akit megszerettünk. Viszont mi összegyűjtöttük, hogy melyek azok a legfontosabb tényezők, amiket a nők figyelembe vesznek egy párkapcsolat során.

Intelligencia szint.

Kutatások szerint, a nőknek elegáns és intelligens férfit kell választaniuk, ha boldog házasságban szeretnének élni. Az intelligens férfiak, ritkán csalják meg a feleségüket, sőt sikeresebbek, mint kevésbé intelligens társaik.

Fizikai különbségek.

Tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy mind a férfiak mind a nők elégedettek a házasságukkal, ha egy nő szebb és jobban néz ki férjénél. Nem kell modellnek lenni, csak a természetes adottságok domináljanak nála.

Jó humorérzék.

A nők jobban értékelik a jó humorérzékkel rendelkező embereket, mint azokat, akik külsőre jól néznek ki. Tapasztalataik alapján a jó humorérzék a magas intelligencia jele. A boldog házassághoz nem kell más, mint remek humorérzékkel rendelkezni és érteni a vicceket.

Az érzelmek.

Sokan azt gondolják, hogy a nők erős és bátor, sziklaszilárd embert tartanak vonzónak. Ez nem teljesen igaz. Kutatások szerint, azok a férfiak, akik figyelnek párjukra, együtt érzők és nem félnek kimutatni saját érzelmeiket, boldogabb házasságban élnek, sőt ezeknél a pároknál kevés esély van a válásra.

Egymás támogatása.

Sok férfi szereti támogatni feleségét a nehéz időszakokban is, mert egyfajta védelmezőnek érzi magát szeretett hölgye oldalán. Úgy érzik semmi sem akadály, ha összefognak és közös erővel próbálják megoldani a problémákat. Ha jó hírrel szolgál a nő, férfi elismerően és büszkeséggel eltöltve megdicséri.

Munka.

A nők szépen lassan elérték, hogy egyenlőnek tartsák őket a férfiakkal. Már nem kell otthon maradniuk, hogy vezessék a háztartást és gyereket neveljen, és a férj pénzére sincs rászorulva. A nők ugyanúgy elmennek dolgozni, mint a férfiak, úgy, hogy mindemellett a családi viszonyokat is ápolja. Így kell az összes férfinek hozzáállni, ha a felesége úgy dönt, hogy szülés után vagy visszamegy vagy új helyre megy dolgozni.

Pénzügyi háttér.

Tudósok tanulmányai alapján, azok a házasságok, ahol nem a pénz a legfontosabb tényező, sokkal kiegyensúlyozottabbak, mint azok a házasságok, ahol rendszeres téma a pénzügyi probléma. Igaz, manapság már lehet egy nő is ugyanolyan sikeres, mint egy férfi, ezáltal nem kell a férje pénzére hagyatkoznia.

Összeköltözés.

Tanulmányok szerint, ha még a házasság előtt költözöl össze pároddal, akkor nagyobb esély van a szakításra. Szóval 18 évesen nem célszerű összeköltözni a párunkkal. Ezen később is ráértek gondolkodni.

Gyerekkor.

Azok a gyerekek, akik boldog családban nőttek fel, sokkal nagyobb az esélye, hogy boldog felnőttkort és házas életet tapasztalnak meg. Viszont ezek az emberek, nagyobb valószínűséggel hagynak fel egy olyan házassággal, ahol nem voltak boldogok.