Mindenki szeretné megérteni a boldog, együttélés és párkapcsolat titkát. A kapcsolat elején még nem lehet tudni a párok, meddig fogják egymás mellett bírni. Mégis akadnak olyan jelek, amik arra utalnak, hogy egy pár viszonya harmonikus és hosszú ideig fog tartani. Itt van néhány jó tanács, mire érdemes odafigyelni, egy párkapcsolatban, mik azok a dolgok, amiket fejleszteni kell és mik azok, amiket teljesen el kell hanyagolni.

 

Stresszes helyzet.

Akadnak olyan helyzetek, mikor azt érezzük, mintha kihúzták volna a lábunk alól a talajt. Teljesen mindegy, hogy kicsi vagy nagy dolog történt. A legfontosabb, hogy a partnerek támogassák egymást. Stresszes helyzetekben a nyugodt és kiegyensúlyozott partner segíteni fog meghozni a helyes döntést.

Gondolkodás mód.

Minden embernek saját egyedi véleménye van. Ez van, hogy hasonlít a partneréhez, van hogy különbözik. A legfontosabb hogy megértsd, nem egyezhetnek nézeteitek.
Ne dönts helyette, főleg ne tégy úgy, mintha tudnál a gondolataiban olvasni. Harmonikus kapcsolat titka a kommunikáció.

Kérés.

Ne gondold, hogy a párod olvasni fog a gondolataidban, légy nyitott és mond el mi bánt. Ha azt szeretnéd, hogy megöleljen, mond ki. A partner nem fog nemet mondani.

Rutin.

Ha mindig együtt vagytok a tevékenységek rutinná alakulnak át, ami azt jelenti, hogy maga a párod is része lesz a rutinnak.
Keress olyan dolgot, amit mindketten szeretek csinálni, és keress olyanokat, amiket egyáltalán nem szoktatok csinálni, de kipróbálnátok. Ebből heti 1-2 alkalom és máris jobb lesz. Ez segít erősíteni a kapcsolatot.

Tervek.

Nem lesznek ugyanazok a céljaitok. Azonban az jó lenne, ha a partnered céljai bizonyos mértékig hasonlítanának a tiédre.
Ha ő szeretne 40 éves koráig karriert építeni, de te már 3 gyermek édesanyja akarsz lenni, itt problémák fognak kialakulni. Hamar beszéljétek meg kinek milyen értékrendje van.

Baráti kapcsolat.

A barátok fontos szerepet játszanak az ember életében, nincs értelme egy partner miatt elhanyagolni őket, hiszen mindenre juthat idő. A partnernek ezt tiszteletben kell tartani, ha tetszik neki, ha nem. Ez megmutatja mennyire vagy érett a kapcsolathoz.

Konfliktusok.

A veszekedés egy egészséges kapcsolat része. Az is probléma ha soha nem veszekedtek egymással, mert akkor felgyülemlik a rossz és egyszerre jön ki, de akkor nagyon.
Próbáld megérteni a másik nézeteit, és ez segít megoldani a konfliktusokat.

Ünneplés.

Rossz, ha olyan emberrel élsz együtt, aki nem örül a sikereidnek, konkrétan, mintha nem érdekelné, ezzel lehúzva a te hangulatodat is. A szerető társ, mindig örül, amikor te örülsz és inspirál az új dolgokban.

Kompromisszum.

Mindig mond el ha valami nem tetszik. Nem kell mindenbe beleegyezned, amit nem akarsz. Persze légy nyitott, ha kell köss kompromisszumot bizonyos dolgokban, hogy ne érezd magad elhanyagoltnak.