Az embereknek néhány hónapon belül elkezdődik a strandszezonra való felkészülés és gyakori vendégei lesznek az edzőtermeknek. Viszont akik nem a kondi hívei, ők mindenféle cselt alkalmaznak, hogy a felesleges súlyt valahogyan elrejtsék. Ebből a cikkből kiderül, milyen mód van arra, hogy jól nézzünk ki a tengerparton.

Stílus fürdőruha.

A fürdőruha kiválasztásakor ne feledkezz meg a vizuális effektusokról se, amik elengedhetetlen részleteket mutatnak.

A függőleges kivágások a fürdőruhán megnyújtják az összképet.
A lekerekített V-alakú felsők, ami a nyak köré van kötve, jobb képet ad.
A díszítés kiemeli az alakot. Például a keskeny csípővel és széles vállakkal rendelkező embereknek jobb olyan fürdőruhát választani, aminek a bugyija inkább kisnadrág.

Színek kombinációja.

A helyesen kiválasztott szín, vizuálisan, szinte bármilyen formát képes egyensúlyozni. Sötét színeket kell használni a test azon részeihez, amit szeretnénk elrejteni, és világosat, amit ki akarunk emelni. Például, egy világos felső és egy sötét alsó a széles csípőjű és keskeny vállú embereknek javasolt.

Strandkendő.

Sokan tudják, hogy a strandkendők elrejthetik az alak hibáit. De csak ha megfelelő kendőt használunk. Számos lehetőség van arra, milyen formában kösd össze, hogy az összkép arányos legyen. Például a teltebb lányoknak célszerű a deréknál összekötni a kendőt, mert annál vékonyabbnak tűnnek.

Kiegészítők.

A kiegészítők elvonhatják a figyelmet a testünkön lévő hiányosságokról. Az ilyen “mentőfelszerelés” lehet strandtáska, nyaklánc, karkötő vagy napszemüveg. Néhány darab nagyon alkalmas arra, hogy harmóniát teremtsen az összképben.

Barnító krém.

A barnító krém lehetővé teszi, hogy vizuálisan megnöveld az alakod. Van még egy érdekes előnye. A barnító krémnek köszönhetően a bőr simábbá válik, ez különösen igaz a csípőnél. Használd a terméket néhány nappal a strandolás előtt.

Testtartás.

A görbe testtartás nem csak az olyan emberekre jellemző, akik túlsúlyosak. Az egyenes tartás, lehetővé teszi, hogy a megfelelő hangsúlyt fektesd a mellkasra. Ezért ha strandra mész, figyelj a testtartásra.

Étkezés.

Ha strandra mész ne edd túl magad és ott se fogyassz olyan ételeket, amik puffadást okoznak. Például, borsó, káposzta, kukorica, perec, keksz, kolbász, valamint jeges üdítőitalok és koktélok. Ha szomjas vagy igyál szénsavmentes ásványvizet. Ha ropogtatni valóra vágysz egyél diót.

Törölköző.

A karcsúbb megjelenés érdekében jobb, ha nagyobb méretű, széles és hosszú törülközőt választasz.

Papucs.

Ahhoz, hogy a lábak vékonynak tűnjenek, ne viseljünk csillogó pántú, virágmintás papucsot, inkább a jól bevált fazonokkal próbálkozzunk. Ha magassarkúban akarsz lenni, kerüld el azokat a cipőket, amik bokáig érnek, mert ezek a cipők elvágják a magasságodat.