A divatirányzat mindig más fele kacsintgat. Míg néhány örök klasszikus marad, mások úgy felszívódnak, hogy észre sem vesszük, valószínű azért, mert nem nyerték el az emberek szimpátiáját. De van egy harmadik kategória, amit olyan emberek szereznek be, akik élnek halnak a divatért. Teljesen mindegy, hogy az a ruha, cipő, kalap jól áll e nekik.

Farmer+ harisnyanadrág.

A farmer és neccharisnya elárasztotta a divatvilágot. Viszont olyan gyorsan tűnt el a divatból, amilyen gyorsan megjelent.
Helyette: A mostani divatban egy egyszerű nadrág, mindenféle koptatás és szaggatás nélkül, sokkal jobb választás.

Övtáskák.

Az övtáskák olyan trend, amit sokan kétértelműen értelmeztek. Valaki ezt a táskát stílusosnak tartja, de valaki pedig abszolút nem kedveli. A 2018-as divatirányzatban az övtáskák megmaradnak, ám sokkal nagyobb méretük lett.
Helyette: Egy finoman díszített táska meglehetősen jó választás. A kerek táskák 2018-ban kötelező darabnak számítanak.

Áttetsző ruhák

Majdnem minden híresség megjelenik legalább egyszer a vörös szőnyegen egy ilyen ruhában. Néhány éve ez még nagy divat volt, de azóta kihívónak tekintik ezeket a ruhadarabokat.
Helyette: Ha szeretnéd kiemelni a vonalaidat, vegyél fel egy sellő ruhát, mert az tökéletesen illeszkedik a testre, és nem olyan extravagáns, mint az átlátszó.

Pizsama stílus.

A pizsama stílusú ruhákkal tele volt a vörös szőnyeg illetve a város utcái. A pizsamák ideje lejárt, itt az ideje, hogy visszakerüljenek a hálószobákba, és ne menjünk újra utcára bennük.
Helyette: Hasonló fazonú de nem abból az anyagból készült ruhát válassz magadnak, nagyon jól passzol hozzá egy sifon blúz.

Fülbevaló.

Egy másik kétértelmű tendencia. Valaki olyan fülbevalót vesz fel, ami úgy néz ki, mintha függönyből készült volna, ez sehol sem nőies.
Helyette: A nagy fülbevaló szokatlan formájú, ezeket nyugodtan viselheted, akárhova mész.

Felsők és ruhák.

A fűzős ruhák nagyon népszerűek voltak a lányok körében, de ahogy a divat változik, úgy halványul el ez a trend is.
Helyette: A természetes anyagból készült fehér felső valamilyen feltűnő mintával jó választás.

Napszemüveg.

A Ray-Ban először 1938-ban adta ki a tükör lencséjű szemüvegeket. A népszerűség csúcsa körülbelül 4 évvel ezelőtt volt, és minden fogyasztó úgy gondolta, hogy kötelező ilyen szemüveget viselni.
Helyette: A keskeny és hosszúkás keretű szemüvegeket többen választják. Bár a piaci sokszínűség miatt, van miből mazsoláznia az embereknek.

Hímzés farmereken és zakókon

Tavaly a tervezők hímzéssel díszítettek mindent, kabátokat, farmereket, ingeket, sőt kalapokat és cipőket is. Mára ez a láz elhalványult. Az ilyen darabokat hagyd meg kirándulásra, vagy egy hétvégi kiruccanásra.
Helyette: Legyen egyszínű a nadrág, mert az a stílus, amivel nem nyúlhatsz mellé, és bárhova felveheted.

Kalapok.

Nagyon sokáig rajongtak ezért az összeállításért, mindenki hatalmas kalapokat akart magának vásárolni. A tervező lányokat akart nővé varázsolni. Bár ezek a kalapok nem mindenkinek állnak jól.
Helyette: A képen látható kalap viszont régen is és most is nagy divatnak számít. Ez az a darab, amivel mindenhol tarolhatsz.