A női organizmus nagyon összetett dolog, és sok lány még azt sem sejteti, hogy milyen egyedi biológiai jellemzői vannak a testnek. Például tudtad, hogy jobb, ha a menstruációs ciklus utolsó napjaiban mész fogorvoshoz vagy kozmetikushoz? Vagy, hogy a legfontosabb, amire illik odafigyelni a napi folyadék mennyiség, mivel ettől függ a mell rugalmassága és formája? Ha nem, akkor ebből a cikkből kiderül mire kell odafigyelnetek.

A túlzott edzés megzavarhatja a menstruációs ciklust.

Bizonyított, hogy a fizikai gyakorlatok enyhíthetik a fájdalmat a menstruáció során. Viszont ha túlzásba visszük, ennek ellenkezőjét érjük el. A túlzott fizikai stressz hormonális egyensúlyhiányt eredményez a szervezetben, ami a nők menstruációs ciklusát zavarja. Emiatt nem kell felhagynod az edzéssel, csak találd meg az egyensúlyt.

A mell meghatározhatja az egészségi állapotot.

A női mell meg tudja mondani, milyen egészségi állapotban vagyunk, még akkor is, ha semmink sem fáj. Például az emésztőrendszeri problémákat, hormonális elváltozásokat fedhet fel. Ebben az esetben jobb tanácsot kérni egy orvostól. Ha a mellbimbód viszket, akkor valószínűleg allergiás vagy egy olyan melltartóra vagy mosószerre, amit használsz.

A súlynak nincs köze a testi egészséghez.

Attól mert van rajtad néhány felesleges plusz kiló, az nem feltétlenül jelent egészségügyi problémákat. A testsúlygyarapodás étkezési szokásoktól, az örökléstől valamint a test felépítésétől függ. Azonban a teltebb emberek belső szervei sokkal egészségesebbek lehetnek, mint a vékonyaké.

A mellek a víz hiány következtében lógni kezdenek.

A testben lévő víz hiányától megváltozik a bőr tapintás. Mivel sokkal szárazabb lesz, ezért figyelni kell a napi folyadék mennyiségre, hogy a mell ne veszítse el a rugalmasságát.

Az ajak színe jelzi a máj egészségét.

Ha a szád hirtelen elvesztette a színét és sápadttá válik, vagy épp fordítva, sötétebb színű lett, akkor az májbetegséget jelenhet. Célszerű azonnal orvoshoz fordulni.

Egyes élelmiszerek migrént okozhatnak.

A fejfájást nem csak stresszes helyzetek idézik elő, hanem az étrend is. Vannak olyan élelmiszerek, amik egyértelműen migrént okoznak, ilyen például egy pohár narancslé, csokoládé, sajt, dió vagy hús.

A zsír az alváshiány miatt nem szívódik fel.

Még akkor se, ha hetente 5 alkalommal mész az edzőterembe. Ennek oka az egészséges alvás hiánya. Ha egy nő nem alszik eleget, akkor a szervezet energiahiányt észlel, aminek következtében elraktározza vésztartalékként a hasban. Ha lapos hasra vágysz, aludj 8-9 órát/ nap.

A test nem érzékeny a fájdalomra a menstruációs ciklus végén.

A menstruációs ciklus utolsó hetében a női test kevésbé érzékeny a fájdalomra. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy az ösztrogén, csökkenti az érzékenységet a 23. és 28. nap között. Ha fogorvoshoz kellene menned, célszerű ezekben a napokban megtenned.