Mindenki szeretne milliomos lenni és sokan játszadoztak már a gondolattal, hogy milyen lehet az ő életük. Most elhoztunk nektek néhány tippet, ami igaz nem tesz gazdaggá benneteket, de garantáltan jobban fogtok gazdálkodni a pénzetekkel.

Az 50/30/20 szabály.

Költségvetés kezelésére vonatkozó szabály. A jövedelmet három kategóriába kellene sorolni:
Az első a létfontosságú: A fizetés 50% -át havi kiadásokra kell fordítani, mint például a bérleti díj, közlekedés, közművek, háztartási cikkek.
A második a személyes kiadások: A bevétel 30% -át használhatod szórakozásra, vásárlásra, hobbira vagy bármi másra, ami boldoggá tesz.
A harmadik a megtakarítás: A pénzednek a 20% -át meg kellene takarítanod, vagy egy bankban elhelyezned.

Akció esetén vásárolj többet.

Ez nem az a tanács, amit a tehetősebb rétegnek meg kell fogadnia. De mindannyian egyetértünk abban, hogy ezzel a vásárlási módszerrel pénzt takaríthatsz meg. Ez a szabály azokra a termékekre vonatkozik, amiket valóban használsz.

Ne használj hitelkártyát.

Ha hitelkártya van a pénztárcádban, az arra ösztönöz, hogy pénzt költs, teljesen mindegy, hogy megengedheted e magadnak vagy sem. Tartja a mondás, a”Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér.”

Próbálj a gyártótól vásárolni.

Mielőtt vásárolnál valamit a boltban, gondold át, hogy meg tudod e rendelni a gyártótól. Mert sokszor bebizonyosodott, hogy alacsonyabb áron megveheted közvetlenül tőle. Ebben az esetben javasolhatod a barátaidnak, hogy hozzatok össze egy akkora rendelést, hogy egyszer kelljen postaköltséget fizetnetek.

Ne költs feleslegesen pénzt.

Minél kevesebb pénzt költesz, annál több marad, ez nyilvánvaló következtetés. Mindig racionalizáld a vásárlásaidat. Ha kényszeres vásárló vagy, tedd fel magadnak a kérdést: Szükségem van erre? Mi van, ha mégse veszem meg?

Nem kell túlzásokba esni.

Nagyon sok embernek az a problémája, hogy többet költ, mint amennyit megengedhet magának. Az egyetlen módja, hogy növeld a költségvetést, ha okosan bánsz a pénzeddel.
Gyakran találkozunk olyan emberekkel, akik csak azért vesznek szép házat, hogy lenyűgözzenek egy-két embert. Gondolj magadra, fókuszálj az életedre, és ne próbáld megmutatni a világnak azt, amid van.

Vedd körül magad sikeres emberekkel.

Nagyon könnyű megmagyarázni, hogyan hatnak rád és a gondolkodásmódodra azok az emberek, akik körülötted vannak. Ha kijössz a tehetséges emberekkel, akik osztoznak a nézeteiden, könnyebben találsz ki új és kreatív ötleteket, amiket meg is valósítasz.
Vedd körül magad, olyan emberekkel, akik nemcsak inspirálnak, hanem ösztönöznek az álmaid elérésében.

A pénz nem minden.

Nyilvánvaló, hogy a pénz fontos tényező az életünkben. Ez határozza meg, hol élünk, mit eszünk vagy mit birtoklunk. De a pénz nem minden. Igaz, hogy vehetsz egy hatalmas házat, de nem vehetsz magadnak családot, akik szeretnek.
A pénz javítja az életminőséget. De nem lehet egy kalap alatt említeni a családdal és a barátokkal, akik támogatnak.