Nem csak Magyarország szereti a TV-s vetélkedőket, hanem a világ minden országa. Most Japán vetélkedőiből hoztunk el párat. Ezek a játékok, nagyon népszerűek a Japán emberek körében, amit mi nem igazán mondhatunk el. Néha nagyon veszélyes küldetéseket kell teljesítenie egy-egy csapatnak, amiket itthon mi egyáltalán nem próbálnánk ki. Nézzétek meg ti is a saját szemetekkel, melyek azok a műsorok, amik mosolyt csalnak a Japánok arcára.

Ez cukor, vagy nem cukor?

Lényege: A játékosnak ki kell találnia kóstolás alapján, hogy amit épp eszik, az cukorból van e vagy sem.

“Dero!”

Lényege: A csapatjátékosoknak feladványokat kell megoldaniuk ahhoz, hogy kimehessenek a szobából. Néha elég félelmetes következményekkel jár egy-egy elbukott küldetés.

“Tore”

Lényege: A játékos megpróbál 7 darab kérdésre választ adni, mielőtt ez a hatalmas gép, élő múmiát csinálna belőle.

“Ember formájú Tetris”

Lényege: A játékosnak úgy kell átugrania a falon, amilyen pózt éppen lát a falon.

Bum játék!

Lényege: A csapat játékosainak ki kell találni, hogy melyik fenék, melyik hölgyhöz tartozik.

AKBingo!

Lényege: Két dekoratív nőkből álló csapat játszik egymás ellen, ahol különböző feladatokat kell teljesíteni, például egy műanyag csőbe tett csótányt kell egymás szájába fújni.

“Irány a világ vége!”

Lényege: a Játékosok extrém körülmények között oldanak meg feladatokat, amik csapdákat rejtenek. Itt van például, mikor egy erdei medve ezzel a kockába menekült férfival játszadozik.

Ez egy olyan népszerű tévés vetélkedő Japánban, ahol a játék lényege, hogy gyönyörű hölgyek alszanak és a férfiaknak, meg kell próbálniuk őket felébreszteni. Akinek sekirül tortát dob a felébresztett lány arcába.