7UP reklám 1951-ből
Tudni kell, hogy az üdítőben egészen 1948-ig megtalálható volt a lítium-citrát, ami egy mérgező vegyület. Ez idáig másnaposságra és depresszióra ajánlották.

Naser al-Din Shah Qajar iráni sah és az ő háreme
A 19. századbeli uralkodóról tudni kell, hogy nagyon szeretett fényképezni. Kétféle teória terjed el róla. Az egyik, miszerint ilyen nőkből állt a háreme:

A másik változat szerint, hogy a képen szereplő modellek valójában férfiak, akik nőnek öltöztek be, ugyanis akkoriban tilos volt nők arcát fényképezni.

Kerti remeték
A 18. században népszerű volt a gazdagok körében, hogy egy saját remetét “tartottak” a kertjükben. Egy kézzel készített, mesterséges barlangban laktak és gyakran mutogatták őket a látogatóiknak. A remetéknek tilos volt mosakodniuk, valamint levágni a hajukat és körmeiket.

A legelső szelfik
Az alábbi képen a világ legelső szelfije látható, amit 1839-ben készített Robert Cornelius.

Ezen pedig Anasztaszija Nyikolajevna Romanova orosz nagyhercegnő látható, aki 1914-ben készített magáról egy szelfit a tükörben egy Kodak Brownie típusú kamerával.

Furcsa autók
Az első autó-szabadalmat az USA-ban 1789-ben adták be. Ez egy gőzzel működő jármű volt, amin a kerekeken kívül lapátok is voltak, hogy a vízen is tudjon közlekedni. Persze mondanom se kell, hogy nem igazán terjedtek el. 🙂

Vicces gázmaszkok
A civileknek szánt gázmaszkok az Első világháború idején terjedtek el. Azért, hogy a gyerekek ne ijedjenek meg, még Mickey egeres változatok is voltak.

Toalett papírok
A legelső toalett papírral kapcsolatos írásos bejegyzések a 6. századi Kínához köthetők. Az európaiak évszázadokon át olyan más anyagokat használtak, mint például a gyapjú, falevél, homok, moha, sőt, még héjakat is. Csak a 19. században, a nyomtatásnak köszönhetően kezdtek el az emberek újságpapírokat és könyveket használni erre a célra.
A ma is ismert, gurigás toalett papír a 19. század végén jelent meg a legtöbb országban. A Szovjetunióban azonban csak 1969-ben terjedt el, mivel az emberek addig felesleges pénzkidobásnak tartották és helyette inkább az újságpapírokat választották.

Újfajta szépségápolási termékek
A 20. század elején indult be igazán a szépségipar, köszönhetően az újfajta eszközöknek és termékeknek.
Az alábbi képen például egy szépségszalonban lévő hölgy látható, aki különleges, légbuborékokkal dúsított tejfürdőt vesz, valamint egy öregedésgátló maszkot visel. A kép 1937-ben készült.