Nincs az a fellángolás ami nem múlna el egyszer. Még a legmélyebb szerelmek is átalakulnak az idő előrehaladtával szeretetté. Ilyenkor sokszor adódik a kapcsolatokba, hogy az egyik fél talál valakit, akivel jobban érzi magát. Ezt olykor nehéz felvállalni. Van, hogy már nem szeretjük a másikat, de nem akarjuk megbántani. Ilyenkor alakulnak ki a szerelmi háromszögek. Amit senki nem tud sokáig leplezni. Mikor egy másik személy iránt mély érzelmek alakulnak ki, akkor tudat alatt megváltozik a viselkedésünk. Még ha mi nem is vesszük észtre, de párunk olyan dolgokat érzékel ami jelzi számára, hogy valami nincs rendben.

1. Észre sem veszi, de figyelme jobban összpontosul másokra, mint rád. Főleg, ha egy bizonyos személy kerül a közelébe. Vele foglalkozik, téged észre sem vesz.

2. Rejtegeti a telefonját. Sokszor nézeget, írogat, és telefonálgat. De ha rákérdezel, hogy kivel valószínűleg annyit mond: -Csak az egyik barátom.

vagy: Senki

3. Ha egy bizonyos személy kerül szóba, látszik rajta, hogy más dimenzióba kerül. Mintha nem is lenne már veled. Elkalandozik a gondolata, és izgatottá válik. 

4. Kerüli a szemkontaktust. Ha valaki hazudik, vagy valami bántja a lelkiismeretét, akkor nem szeret a másik ember szemébe nézni. tehát ha ezt tapasztalod, akkor jobb ha elkezdesz gyanakodni. 

5. Észreveszed, hogy látványosan figyel meg másokat. Az sem zavarja, hogy te is ott vagy. Csak magával foglalkozik. 

6. Észreveszed, hogy nem figyel úgy rád. Már nem úgy közeledik, és nem kapsz annyi szeretete, mint régen. Ha kettesben vagytok sem törődik veled. 

7. Egyik percről a másikra ingadozik a hangulata. Ez észrevehetően függ attól, hogy éppen mi történik körülötte. Mondjuk kapott-e egy sms-t vagy hívták-e…

8. Másokkal figyelmesebb, mint veled. Nem érdekli, hogy te mit csinálsz. Ha megjelenik valaki a társaságban, akire rácsaphat, úgy tesz mintha te ott sem lennél.