Az érzelmek kezelése és azzal való megbirkózása az intelligens emberek képessége. Nem tartanak haragot, képesek elengedni egyes helyzeteket, mert fölösleges bele energiát pazarolni, ezért mindig készen állnak továbblépni. Az ilyen emberek boldogságának receptje, nemcsak a cselekedeteikben rejlik, hanem abban is, amit valójában nem tesznek meg.

Próbálj pénzt megtakarítani.

Ahelyett, hogy minden alkalommal kartonszám vennél magadnak innivalót, vegyél egy vízszűrőt, amivel meg tudod tisztítani a csapból folyó vizet. Hidd el ezzel sok pénzt takarítasz meg.

Ne várd, hogy mindenki a rendelkezésedre álljon.

Persze jó ha vannak olyan emberek, akikre feltétel nélkül számíthatsz. De ne várd azt, hogy mindig ugrik, amint szólsz neki. Ha segítségre van szükséged, mondjuk költözésnél, inkább fizess pár embernek, akik segítenek a pakolásban.

Ne bólints rá olyan dologra, amivel nem értesz egyet.

Ha minden döntés előtt azt válaszolod egy kérdésre, hogy nem tudod, vagy nincs más választásod, akkor nagyon bizonytalannak fogsz tűnni mások szemébe. Nem szabad mindenre rábólintani, mert azt jelzi nincs saját akaratod. Nyugodtan mond meg, ha valamivel nem értesz egyet, mert sokkal jobban fogják értékelni a határozottságod.

Ne bosszankodj feleslegesen.

A düh és a harag egy kellemetlen szituáció után, normális reakció. Ezért reagálunk így a stresszre is. A negatív érzelmek felhalmozódása azt jelenti, hogy állandóan stresszes állapotban vagyunk, az okos emberek megpróbálják az ilyen helyzeteket elkerülni. Ha törekszel a nyugalomra a tested is és a lelked is kiegyensúlyozottabbá válik.

 

Ne támaszkodj a szerencsére.

Vannak helyzetek mikor a vak szerencsére bízzuk sorsunkat, úgy, hogy semmit sem teszünk a sikerért. Ez nagyon rossz taktika, a jó dolgok nem fognak csak úgy az ölünkbe hullani, azokért igenis tenni kell. A kemény munkának mindig meg van a gyümölcse.

Ne hagyd, hogy eltántorítsanak az álmaidtól, csak mert valaki nem ért vele egyet.

Mindenkinek lehet saját egyéni véleménye. Nincs abban semmi rossz, ha valaki elmondja mit gondol a dolgaidról, ötleteidről. Az viszont nagy problémát jelent, ha valaki egy negatív véleménnyel képes eltántorítani a céljaidtól. Kikérheted más véleményét, de a döntés mindig a tied. A fontos, hogy azt csináld, amit szeretsz!

Ne élj a múltban.

Azért mert valami abban a szent pillanatban nem sikerül, nem jelenti azt, hogy soha nem is fog. Ha feladjuk a legelső próbálkozásnál a dolgokat, sose lépünk egyről a kettőre. Hagyd a múltat ott, ahol van és csak a jövőre koncentrálj!

Ne hagyd, hogy más elrontsa a kedvedet.

Ha valaki megengedheti magának, hogy szép házban éljen, új kocsit vegyen és gyönyörű párja legyen, ez még nem ok arra, hogy teljesen lehúzd magad az életről és rossz kedved legyen azért, mert neked nem adatott meg a lehetőség. Próbálj meg mindenben pozitív dolgot találni. A barátaid sem feltétlenül azért kérkednek a legújabb csecsebecséjükkel, hogy neked rossz kedved legyen, hanem, hogy megosszák örömüket veled.