“Az én házam az én váram,” mondják, és bele sem gondolnak, hogy ebben a várban vannak olyan veszélyes tárgyak, amik tartósan és nagyon gyorsan előidézik az öregséget. Minél hamarabb megtalálod és semlegesíted ezeket a veszélyes tényezőket, annál nagyobb esélyed van, hogy a fiatal test és a sima bőr a lehető legjobb állapotban legyen.

Központi fűtés és légkondicionáló.

Minél hidegebb a levegő, annál kevesebb nedvességet képes megtartani. A meleg helyiségbe való bejutáskor a levegő felmelegszik, de a vízgőz tartalma nem nő. Ezért szűnik meg a ház levegője. Ezt először a bőr és a nyálkahártyák észlelik. Az arc és a test rendkívül érzékeny lesz, viszketés és hámlás kezdődik, ráncok jelennek meg és az arc elveszíti természetes színét.

Megoldás: használj párásítót, nedvesítőszert és tarts egy üveg termálvizet a házban.

Szappan.

A 21. század higiéniai évszázadnak nevezhető. Az embereket egyszerűen megszállottak, hogy minden hely tiszta, túlzott növényzetű és kellemes illatú legyen. Azonban, a napi bőrtisztító mosakodás megment minket, nem csak a baktériumoktól, hanem a bőr idő előtti megöregedésétől.

Megoldás: gondosan ellenőrizd a szappan és a tusfürdő gél összetételét, és ha lehetséges, haladéktalanul hagyj fel a napi takarítással.

Párna.

A legtöbb ember objektív okokból választja a gyapotot vagy a vászont ágyukra: olcsó, nem csúszik és könnyen törölhető. Azonban az ilyen anyagokból készült párnák rossz alvást biztosíthatnak főleg azok számára, akik törődnek megjelenésükkel. Ez azokra vonatkozik, akik szeretnek az oldalukon vagy párnán aludni.

Megoldás: cseréld ki a gyapotot selyemre. A selyem ugyan drágább, de sok előnnyel rendelkezik: tartós, sima felület miatt nem károsítja a bőrt, megakadályozza a baktériumok reprodukcióját.

Okostelefon és számítógép.

Majdnem reggeltől estig végig kísérik az utunkat, amik rendkívül rossz hatással vannak a szervezetre. Ugyanis ezek a termékek nagyon fárasztják a szemeket, ami lassúsághoz, fáradtsághoz vezethet.

Megoldás: ha nem korlátozhatod a számítógép vagy az okostelefon használatának idejét, vegyél egy olyan szemüveget, ami megszűri és csökkenti a digitális kijelzők magas intenzitású kék-ibolya fényét.

Selena Gomez (@selenagomez) által megosztott bejegyzés,

Ne nyisd ki az ablakot.

A tudósok közvetlen kapcsolatot találtak a környezetszennyezés és az idő előtti öregedés között. Nem csak az ipari létesítmények közelsége okozhat légszennyezést. Az autópályák közelsége, a dohányzás, szomszédok és sok más tényező miatt a levegő minősége jelentősen romlik.

Megoldás: ha lakásod vagy munkahelyed a szennyező források közelében van, akkor a nyitott ablak nem a legjobb döntés. Most már hatékony légzőkészülékeket lehet vásárolni a beltéri levegő tisztítására.

Melltartó.

A rugalmas mell közvetlen kapcsolatban áll a fiatalokkal. Úgy gondolod, hogy a melltartó a gravitáció elleni küzdelem fő funkciója és a mellek magas tartására hivatott. Ennek sajnos nincs tudományos indoka. De az ellentétes állítás, hogy a melltartó viselése elősegíti a mellkas izmainak ellazulását, több tanulmány is megerősíti.

Megoldás: ha nem muszáj, akkor ne viselj melltartót, a szebb kebel érdekében.

Cukor.

Mint tudják, a cukor túlsúlyt vált ki. A közelmúltban végzett kutatás azt sugallja, hogy hozzájárul a korai öregedéshez és a gyulladásos folyamatok kialakulásához is. A szervezetbe jutáskor a cukor molekulákat állít elő, amelyek aktívan támadja a kollagént és az elasztint, amelyek felelősek a sima, gyönyörű bőrért.

Megoldás: ne egyél cukrot, cseréld le mézre, Steviara, juharszirupra, agave szirupra vagy csicsókára.

WC kagyló.

Sajnos nagyon kevés ember tudja, hogy vannak bizonyos szabályok a WC használatára. Minden egyes WC használat után kezet kell mosni. Sokan úgy gondolják, hogy ez felesleges és elkerülhető folyamat, el kell, hogy szomorítsak mindenkit, aki kihagyja ezt a lépést, súlyos fertőzéseket kaphat el általa.

Megoldás: Ha nem akarod, hogy a szálló bacilusok kijöjjenek a WC-ből, minden öblítés után csukd le a fedelét.