Szakemberek azt mondják, hogy egy ember élete során átlagosan 60 órát töltött a zuhany alatt. Mondhatnánk, hogy az nem is olyan sok, de valójában majdnem 3 egész nap. Ám ha ilyen sok időt töltünk zuhanyzással, van amit tudnunk kellene. Olyan dolgokról beszélünk, amelyeket semmi esetre sem lehet tenni a zuhanyzás közben.

1.A tudósok azt állítják, hogy a minden napi zuhanyzás káros is lehet. A bőrt kiszárítja és irritációt okozhat. Emellett lemoshatunk olyan hasznos baktériumokat, amelyekre szükség lenne.

2.  Ne körömmel mossuk a hajunk. Illetve karcoljuk a fejbőrt. Az ujjbegyej is tökéletesen megbirkózik ezzel a feladattal. Ha a körmünket használjuk rendszeresen, előbb utóbb az apró kis karcok mentén a felső hámréteg elkezd leperegni. Ezzel hajunk korpásnak fog tűnni. 

3. Ha lehet ne használjunk szivacsot. Ezeket ha nem ügyelünk oda, és nem szárítjuk ki alaposan mindig, nagyon hamar baktérium tenyészetté válik.

4. Ne zuhanyozzunk forró vízzel.Ez az érzékenyé teszi a bőr. Inkább csak meleg vizet használjunk. 

5. A törölközővel csak gyengéden ittasuk le a vizet a testünkről. A dörzsölést felejtsük el. Ez irritációhoz vezethet.   

6. Maszkpakolásokat nem javasolt a zuhany alatt használni. A bőrgyógyászok ez bőrszárassághoz vezet, mert nem jut elegendő nedvesség a bőrbe. 

7. Az arc területéhez ne használjunk vegyi anyagokat. A természetes anyagok sokkal jobb hatással vannak az arcbőrre. De a sima víz is elegendő. 

8. Minden alkalmazás előtt tisztítsuk ki a fürdő területet. Soha sem tudhatjuk milyen baktériumok telepedtek meg az utolsó használat óta.