A testbeszéd egy univerzális módja annak, hogy szavak nélkül kommunikáljunk. Ez egy közös nyelv melyet a bolygó összes embere tudat alatt “beszél”. Egy férfi és egy nő között ez sokkal beszédesebb, mint a kimondott szavak. Belőle leszűrhető bármi. Csak figyelni kell rá.

Megmutatjuk nektek mik a legfontosabb jelzők:

Távolság

Egyesek szerint a távolság erősíti az érzéseket, míg mások azt állítják, hogy tönkreteszi a kapcsolatot. A tökéletes intim zóna valahol 0 és 45 cm között van. Ha a párod szeret ezen belül maradni, akkor nagy gond nem lehet.

Közös gyalogló sebesség

Apróságnak tűnik. Ha séta közben nagyjából azonos sebességgel mozogtok, az azt jelenti, hogy rá vagytok szinkronizálva egymásra. A szerető párok próbálnak ugyanolyan ütemben és tempóban járni. Ha ez a harmónia megszakad, az problémát jelenthet.

Vigyorgás

Általában mosolyogva beszélünk a partnerrel. Egy egészséges kapcsolatban a partnerek egyenlőek. Ha rendszeresen felfelé nézve elvigyorogja magát, akkor figyelj oda. Tudatalatt azt mutatja, hogy felsőbbrendűséget érez.

Bezárkózás

A keresztbe tett lábak azt mutatják, hogy egy személy el akar szakadni a helyzettől, vagy a másik embertől. Ha a kéz a zsebben van, akkor az egyértelmű jele, hogy nem érdekli a partnere.

Homlok ráncolása

A kritika, az elítélés és a megvetés fő jelzője.

Az érzelem közömbössége

Amikor a párod hátat fordít neked, nem néz a szemedbe, folyton a telefonját nyomkodja, nem hallgat rád, későn ér haza ezek mind azt jelentik, hogy közömbös vagy a számára. Ez egyfajta manipuláló és elnyomó módszer is lehet. Azt jelzi, hogy már nem a “tiéd”.

A nyak megérintése beszéd közben

Ez egy tudat alatti reakció. Ha az ember nem érzi “biztonságban” magát (akár érzelmileg, akár testileg) akkor ezzel vezeti le a feszültséget. Valami van a háttérben. Ez lehet pozitív jel is, de ugyanakkor negatív is.

Hátba veregetés

Barátok közti egy támogató vagy jóváhagyó jel lehet. Kapcsolatban ez nem “megengedett”. Te nem a csapattársa vagy, hanem a párja. Inkább öleljen meg.

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben!