Nem csak a több éve tartó, hanem bizony a friss kapcsolatokban is felmerül egy-egy veszekedés. Ez sokak számára elkerülhetetlen tényező. Mindenkinek más a habitusa, értékrendje, máshogy kezeli a dolgokat, sőt problémamegoldó készsége sem hasonlít a másikéhoz. Nos, annak érdekében, hogy kevesebbet kapjunk össze párunkkal, bizonyos módszerekkel tisztában kell lennünk, ami ebből a cikkből ki is derül.

Ne kritizáld a másikat.

A partner személyiségének kritizálása csak ront a helyzeten. Ne sértsd meg, hanem nyugodtan mondd el neki, azokat a konkrét dolgokat, amik elszomorítanak.

Az érzések megbeszélése.

Beszéljétek meg a problémát okozó tényezőt, figyeljetek egymás érzelmeire, mutass érdeklődést a másik problémája iránt.

Ne gondolj mindig a legrosszabbra.

Ne gondold, hogy a partnered valami rosszat csinál, ha nem otthon van a te szemed előtt. A bizalmatlanság, csak veszekedést eredményez.

Ne nézd le a partnered.

Ne próbálj meg fölényeskedni a párod fölött. Ezzel csak azt erősíted benne, hogy nem elég jó. Célszerű inkább leülni és együtt átbeszélni, átgondolni a dolgokat.

Ne hibáztasd a másikat.

Nem szabad pálcát törni a feje felett, mert elképzelhető, hogy teljesen véletlenül történt az eset. Ezzel a hozzáállással a történteken már nem tudsz változtatni. Beszéljétek meg, mit csinálhatnátok másképp.

Ne bántsd mert jól szórakozik.

Ha minden egyes alkalommal ellenőrzöd akárhányszor kiteszi a lábát a házból, csak azt erősíted, hogy nem bízol benne. Kimarad éjszaka, mert a barátnőivel tölti az időt, még nem ok arra, hogy leszidd, mert nem vette fel a telefont. Egyszerűen csak mondd el neki, mennyire aggódtál érte, és legközelebb ennek elkerülése érdekében adjon életjelet magáról.

Találjátok meg a közös nevezőt.

Sokan elfelejtik, hogy ketten vannak a párkapcsolatban és ketten hozzák meg a döntéseket. Mindketten mondjátok el az ötleteiteket és keressétek meg az aranyközéputat. Ebből a helyzetből mindenki csak jól jöhet ki.