1. Lajhármaki

Talán ez az egyik legaranyosabb állat a világon, mégis nagyon veszélyes tud lenni. Ha fenyegetve érzi magát, a könyökeinél található mirigyből mérget vesz a szájába, ami összekeveredik a nyálával. Nagyon fájdalmas ha ezután megharap, sőt akár halált is okozhat az anafilaxiás sokk miatt.

2. Kókuszpálma

Nem jó ötlet egy kókuszpálma alatt pihenni, ugyanis a magasból leeső kókuszdiók, amelyek 1,5 kg-osak is lehetnek, komoly sérüléseket tudnak okozni.

3. Liba

A libákat jobb elkerülni, főleg amikor védelmezik a kicsinyeiket. Ilyenkor nagyon agresszívek tudnak lenni, a harapásuk pedig nagyon fájdalmas.

4. Mókus

Habár a mókusok nagyon aranyosak, sok betegséget okozhatnak a harapásukkal, többek közt szalmonellát, agyvelőgyulladást vagy veszettséget.

5. Kacsacsőrű emlős

A kacsacsőrű emlős mérge habár nem halálos az emberre nézve, de nagyon fájdalmas. Olyannyira, hogy akár eszméletvesztést okozhat.

6. Kékgyűrűs polip

Amilyen gyönyörű állat, annyira veszélyes. Maga a csípése egyáltalán nem fájdalmas, de a mérge rendkívül erős idegméreg, ami látás- és beszédzavart, valamint bénulást okoz. Sajnos nincs ellenszere, az áldozatot ilyenkor csak a mesterséges lélegeztetés tarthatja életben. A gondot általában az okozza, hogy mivel alig érződik a csípése, csak akkor hívnak segítséget, amikor már jelentkeztek a tünetek.

7. Nyílméregbéka

Ha ilyen békát látsz, meg ne csókold! 🙂 A mérge ugyanis egy neurotoxin, amely az idegrendszerre hat. Meggátolja, hogy az idegsejtek ingerületet adjanak át egymásnak, az izmok emiatt bénult, összehúzódott állapotban maradnak. A halál általában szívroham vagy kamrafibrilláció miatt áll be.