Azt mondják, hogy a testünknek saját nyelve van, és néha sokkal érthetőbb, mint a szó. A közelmúltban végzett vizsgálatok kimutatták, hogy az emberek, akik tudják, hogyan kommunikáljanak hatékonyan a nonverbális jelekkel, magasabb szintű érzelmi intelligenciával rendelkeznek. Most megosztjuk ezeket a jeleket, amelyek remélhetőleg segítenek, hogy sikeresebb legyél az életben.

Ülj egyenesen

Ha a székben lecsúszva, asztalra könyökölve és az arcodat eltakarva ülsz, az a tiszteletlenség jele. Arról árulkodik, hogy nem érdekel, az amit hallasz. Ha egyenesen háttal ülsz, akkor önbizalommal telinek nézel ki. Ez a sikeres emberek pozíciója.

Helyes gesztusok használata.

Ha erőltetetten gesztikulálsz, az emberek azt fogják gondolni, hogy hazudsz, vagy valamit el akarsz titkolni. Másfelől a nyitott gesztusok, mint a karok kitárása, azt mutatja, hogy nincs semmi rejtegetnivalód.

Ne legyen keresztezve a karod

Amikor karba tett kézzel állsz, egyértelmű jelet küldesz, hogy nem értesz egyet azzal, amit a másik fél mond. Még akkor sem, ha mosolyogsz mellé, a karok és a lábak nagyon gyorsan el tudják árulni mi is jár a fejedben.

Hajbabrálás

Ha te is folyamatosan fogdosod a hajad, játszol vele, míg mások beszélnek hozzád, nagyon gyorsan felejtsd el ezt a rossz szokást. Ez csak azt bizonyítja egyáltalán nem figyelsz oda a beszélgetőpartnerre. Próbálj meg természetes módon kommunikálni.

Mosoly

A mosoly a megfelelő időben azt mutatja, hogy jól irányítod a körülötted lévő helyzetet, függetlenül attól, hogy milyen stresszesek a körülmények.

Szemkontaktus

A túl intenzív szemkontaktus megfélemlítheti a beszélgetőpartnert. Azonban, ha elkerüljük a szemkontaktust, akkor azt az üzenetet küldjük, hogy valamit el akarunk rejteni. Meg kell tanulni használni a szemkontaktust, hogy elkerüljük ezeket a problémákat, mert így az üzenetünk is értelmet nyer.

Határozott kézfogás

Soha ne fogj senkivel gyengéden kezet. Ez persze nem jelenti, hogy csonttörő kézfogást kell alkalmazni, de amikor valakivel mindenképpen kezet kell fognod, légy inkább határozott. A jó kézfogás azonnal önbizalmat és biztonságot nyújt.