Egy szokás állítólag 21 nap múltán rögzül be. Ezt mondják, noha igazán bebizonyítani még sosem sikerült. Megannyi rossz szokásunk lehet, amelyet az emberek többsége elítél, viszont kérdés, hogy kinek rossz ez? Nekik mert nem tetszik, vagy az egészségünkre?

Mutatunk nektek 7 olyan szokást, amit noha elítélnek, valójában akár még hasznos is lehet.

Pisilés tusolás közben

Erről nem szokás beszélni. Valójában az ammónia és a húgysav segít megakadályozni a gombás fertőzéseket a lábainkon.

Köpködés

Hát nyilvános helyen mindenképpen undorító. Valójában könnyebben légzünk tőle. Edzés, vagy munka közben többet lélegzünk a szánkon, ami azt eredményezi, hogy több nyál termelődik. A feleslegtől jobb megszabadulni.

Rágógumi

Bizonyították, hogy serkenti az agyműködést. Állítólag jobban mint a koffein. Segít a memória javításában, a stressz csökkentéségben és a hormonok egyensúlyában a kortizol szint emelésével.

Pukizás

Ha hiszed, ha nem naponta általában 14-szer pukizunk. Az emésztőrendszer étkezés után körülbelül 6 órával kezdi el termelni a szén-dioxidot és a metánt. Ettől meg kell szabadulni. Ha tartogatod, akkor csak puffadást és hasi fájdalmakat okozol vele magadnak.

Böfögés

Segít felszabadítani a levegőt a gyomrodból. Viszont vigyázz, ha sokat kell böfögnöd az a savas refluxbetegség  egyik tünete lehet.

Körömrágás

Nem szép az biztos, de körmöd alatt lévő baktériumok arra serkentik a szervezeted, hogy fehérvérsejteket termeljen. Ez által erősödik az immunrendszered. Ellenállóbb lehetsz a betegségekkel szemben.

Ne tusolj minden nap

Ha heti 1-2 napra kihagyod, akkor bőröd kevésbé lesz száraz, hisz nem lesz hozzászokva a naponta rendszeres hidratáláshoz.

Nektek van valami fura szokásotok? Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben.