Számos ókori építményünk van a világban. Olyanok is amelyek már nincsenek nagyon jó állapotba. Ezért nem látjuk azt, hogy milyenek lehettek. Ez egy sajnálatos dolog, hisz csodálatos építmények voltak. De most egy grafikus csoport készítetek egy rekonstrukciós tervezetet, mely mindenki számára láthatóvá teszi ezeket az értékeket. Íme a digitális világban készült csodaképek.

1.Nohoch Mul piramis (Mexikó)

Maya egyik legnagyobb városában, Koba-ban található. 42 magasságban lévő csúcspontjához 120 lépcső vezet. A mexikói kormány tervezi a felújítását.

2. Jupiter temploma (Olaszország, Pompei)

Pompeius fő temploma volt a Jupiter temploma. Az épületet a 62-es  földrengés során súlyosan megrongálódott, és még mindig javításra szorul.

3. Val Adrian (Anglia, Northumberland)

Ezt a falat a rómaiak építették Nagy-Britannia elnyerése után. Jelenleg már csak a várkastély romjai látható. 

4. Luxor-templom (Egyiptom, Luxor)

A templom fő részét a Kr. e. XIV. Században építették. A templom az Új Királyság korának megtestesülése lett. Ám a kor előrehaladtával szép lassan leomlott. Jelenleg ásatások folynak a környékén.

5. A Nap piramisa (Mexikó, Teotihuacan, 150 CE)

A piramis egy 5 szintes, lapos tetejű szerkezet, amelyen felső szintjén egy templom állt. Fentről jól látható Maya városának egész területe.

6. Terület Torre Argententina (Olaszország, Róma)

Rómában 1920-as években találták meg a IV-II. Század négy templomának maradványait.

7. A Parthenon (Görögország, Athén)

A Parthenon viszonylag jól megmaradt a mai kornak. A domborművek és szobrok nagyrészt múzeumokban őrzik, de az oszlopok még ma is úgy állnak ott mint I.e. 432 ben.