A mai világban egyre több kínai emberrel találjuk magunkat szembe Európában, sőt saját üzletet indítanak több országban és városban. Rendkívül nyugodt embereknek tűnnek, akik sosem húzzák fel magukat semmilyen dolgon. Legalábbis ezt látjuk, ha bemegyünk egy kínai üzletbe. Te azt senki sem tudja, hogy a saját hazájukban, hogy viselkednek és milyen szokásaik vannak, amik teljesen eltérnek az EU-s normáktól. Ezért készítettünk egy összeállítást, hogy bemutassuk, miket csinál ez a nép saját országában.

Kínában nagyon egyszerű esküvők vannak, annyira, hogy a vendégsereg sem öltözik fel estélyibe az esemény alkalmával.

A kínaiak berácsozott lakásokba élnek, hogy megóvják a gyermekeiket. Sőt a legfurcsább, hogy nincs a lakásba fűtés, elmondásuk szerint nem okoz problémát, ha esetleg kabátban kell otthon lenni.

A fürdőszobába nincs zuhanytálca. Rendkívül gyorsan fürdenek, hogy vizet takarítsanak meg, ami meg a padlóra folyik, felmosnak vele.

Még érdekesebb, hogy rendes hagyományos WC-jük sincs, csak ez a fém edény.

A kínaiak nem szoktak pucc parádét tartani a saját házukban, ha valamit meg akarnak ünnepelni, vagy csak beszélgetni akarnak a barátaikkal, fogják magukat és elmennek egy étterembe, vagy kávézóba.

Egy kínai étterem leghíresebb desszertje, ami leginkább a csokoládé fagylalthoz hasonlít.

Szokatlan, hogy a saját otthonukba nincsenek hagyományos WC-k, de az éttermekbe szék gyanánt, ilyeneket alkalmaznak.

Hirdetés