Sokan úgy vélik, hogy a személyiségjegyek a születésünk óta velünk vannak. Van aki jó humorérzékkel született. Van aki egy karizmatikus emberré nő. Akár hiszitek akár nem… lehet ezt irányítani. Persze az elején nehéz lesz ráállni bizonyos dolgokra, de idővel könnyebbé válik. Ha odafigyelsz ezekre a dolgokra sokkal vonzóbb és sikeresebb lehetsz az életben. Nincs olyan pozitív személyiségjegy amit ne tudnál fejleszteni.

Mutatunk párat.

Önbizalom

A magabiztos emberek mindig előnyt élveznek a kétkedők körében. A magabiztos emberek sokkal többet keresnek és gyorsabban haladnak a ranglétrán. Inspirálnak másokat és irányítják az eseményeket. Figyeld meg a sportolókat. Szerinted lenne esélyük bármire is, ha nem bíznának a képességeikben? A magabiztos ember maga kezeli az életét, felelősséget vállalva a cselekedeteiért.

Tudj “NEM”-et mondani!

A megtagadás képtelensége gyengévé tesz. Alacsony önbecsülést jelent. Ráadásul sokan nem hálálják vagy értékelik a segítségedet. Mindig annyit adjunk amennyit visszakapunk. Szabadulj meg a parazitáktól. A valóban erős emberek megértik, hogy a saját életed fontosabb, mint az övék és keresnek más megoldást.

Humorérzék

Mindenki kedveli a vicces embereket. Ez egy fontos tulajdonság ugyanis akiket humorral áldott meg az élet azok sokkal könnyebben látják meg a dolgok pozitív oldalát. Olvass sokat. A jó humorérzékhez intelligencia kell. Figyelj, hogy ne sérts meg másokat.

Munkaképesség

A hatékony munkához koncentrációra van szükség. Zárj ki mindent, ami elvonja a figyelmed. Merülj bele a feladatodba. Evés közben jön meg az étvágy. Minél közelebb a feladat vége, annál motiváltabb leszel. Csak az eleje nehéz. Fontos, hogy legyen hozzá egy jól beállított napirended.

Próbálj belelátni mások fejébe

A gondolatolvasás egy szupererő lenne? Dehogy! Oda kell figyelnünk a másikra. Figyelj arra, hogy mit mondanak neked. Hallgasd meg őket, figyeld a mosolyát. Próbálj következtetéseket levonni.

Az emberek vonzásának képessége

Sok embernek van karizmája. Ettől vonzóbb leszel mások számára. Ezt lehet fejleszteni.
Mindig tarts szemkontaktust. Nyugodt laza szemekkel, mosolyogva. Próbálj egy hullámon lenni a másikkal. Figyeld érdeklődve és őszinteséggel válaszolj az őszinteségre. Végtére is, ha megnyílt neked, akkor valamennyire neked is illene.

Szabályozd a tested reakcióit

Az önszabályozás az érzelmek és a magatartás irányítására képes. Segítségével egyensúlyt teremthetsz az életedben. Ehhez az kell, hogy megértsd a saját érzéseid. Gyors szívverés, étvágytalanság vagy falánkság ezeket lehet szabályozni.
Rengeteg különféle gyakorlat van a pánikroham leállítására is.
De a szomorúság, hang felemelése és még sok másik ugyanúgy visszafogható. Csak figyelj rá.

Ti mit gondoltok?