Rengeteg szimbólum létezik a világon melyeket rendszeres látunk és használunk, de mégsem tudunk semmit az eredetéről. Úgy gondoltuk ideje lenne kivizsgálni és megnézni ezt a hét híres szimbólumot, amelyeknek eredete továbbra is rejtélyes.

A kérdőjel

A Latin “questio” szóból került a mondatok végére. A helytakarékosság miatt a “qo” -ról lerövidült “o” -ra és “q”-ra, ami egymás alatt helyezkedett el. A “q”-ből horgos alak lett, az “o” pedig egyszerűen egy ponttá változott.

A nyíl

A nyíl szimbólum az ókori Görögországból származik: egy adott irány jelzésére használták.

A dollár jel

Régen, amikor egy másik országba aranyat küldtek, egy vonallal áthúzták az “S” betűt, majd mikor visszaküldték, húztak egy másik vonalat mellé, ezzel igazolva, hogy útnak indították.

A felkiáltójel

Ez a szimbólum valószínűleg a latin “exclamatio” szóból származik, amely a mondatok végén található, hogy kifejezze az örömöt. Az “I” és az “O” rövidítése és egymás tetejére írták. Ez végül a mai napig használt “!”.

Az Infinity szimbólum

Ez volt az első használt John Wallis szimbólum 1655-ben, bár senki sem tudja, hogy mi inspirálta enne a jelnek a kitalálásában. Egyesek azt gondolják, hogy a görög omega (ω) betűből származnak; mások úgy gondolják, hogy a római számból az 1000-ből származik: “CIƆ” vagy “CƆ”.

A százalékjel.

A “százalék” szó a latin “per centum” -ból származik. Ez lett “per cent”, majd “100”, “p cento” és később “pc-о”. “Pc” fokozatosan ezzé a szimbólummá alakult át “o / o”.

A béke jele.

Ezt a gesztust először  Anglia és Franciaország közötti százéves háború során alakult ki, amikor a franciák azzal fenyegetőztek, hogy levágják az angol íjászok ujjait. Az angolok a “V” jelzéssel (“győzelem”) emelték fel ujjaikat, hogy megmutassák ujjaik még mindig a helyükön vannak, a második világháború alatt Winston Churchill új életre keltette ezt a jelet és a béke szimbólumává változtatta.