A nőknek jobb a szaglásuk, fejlettebb az intuíciójuk és még a keblük mérete és az intelligenciájuk között is van kapcsolat. A tudósok egyre érdekesebb elméleteket találtak a nők természetéről.

Íme 7 elképesztő érdekesség:

Minél kevesebb ruhát visel egy nő, annál tovább élhet.

Brit tudósok összefüggést találtak a hordott ruhák mennyisége és az életkor között. Arra a megállapításra jutottak, hogy a mosások okozta kémia anyagok és az emberi verejték káros összetevőket képez, melyek befolyásolják az egészséget.

A nőknek több problémájuk lehet a szemükkel.

Persze vannak viselkedési és környezeti tényezők, amelyek növelik a szemproblémák kockázatát nemtől függetlenül. Egyes szembetegségek gyakoribbak a nőknél. Például a száraz szem szindróma, amely feltételezhetően hormonokkal társul. Ez a férfiaknál fele ilyen gyakoriságú.

A szőke haj a termékenység mutatója

A szőke haj a magasabb ösztrogénszint egyik jele, amely nagy szerepet játszik a reproduktív fejlődésben. A szőke nők ezért termékenyebbek lehetnek. Egyébként ismert sztereotípia miszerint a szőke nők ostobák lehetnek. Ez szintén az ösztrogénnek köszönhető, mely befolyásolja az érzelmeket és azok hatását a szervezetre. A szőke nő első gyerekének születése után sötétedik a haja és ez így megy tovább az ösztrogén mennyiségének csökkenése miatt.

A rózsaszín iránti szeretet az ősöktől származik

A rózsaszín iránti szeretet vélhetően az ősemberekre vezethető vissza. A nők elsősorban gyűjtögettek. Bogyókat, gyümölcsöket. Az érettebb gyümölcsök színe pirosabb. Ez kapcsolatban áll a rózsaszínnel.

A kedvesük illata nyugtatja a nőket

Brit tudósok szerint a szerelmünk illata segít a stressz csökkentésében. Egy kísérletben 96 pár vett részt. A férfiak tiszta pólót kaptak, amit egy napig kellett viselniük. Ezt a nőknek adták anélkül, hogy elárulták volna, kinek a ruhái voltak. Azok a nők, akik a párjuk ruháját kapták kevésbé voltak stresszesek. Akik pedig egy másik emberét, azoknál megemelkedett a kortizon szint és sokkal izgatottabbnak, fáradtabbnak érezték magukat.

A beszélgetés ereje

A nők közel háromszor annyit beszélnek, mint a férfiak. Ez nem a pletykának köszönhető. Valójában a nők élvezik a saját hangjukat. A beszéd náluk bizonyos hormonokat szabadít fel az agyban, ami eufóriához vezet. Olyasmi, mint egy sütemény az édesszájúaknak.

A nők és a kisállatok kapcsolata

A gyermekek arca arányaiban nagyon különbözik a felnőttekétől. Nagyobb szemek, pufók állcsont. Ezek a külső jegyek a tudatalattiban törődést váltanak ki a nőkből. A kisállatok is hasonló érzelmeket indítanak meg egy nőben. Ez egy bizonyos fokú anyai ösztön, amely valamelyest a kisállatokra is irányul.

Meglepődtetek? Mi a véleményetek? Írjátok meg kommentben!