Rengeteg rémtörténetet hallani az éttermekről. Romlott ételek, higiéniai állapotok és a felszolgálók is csak arra várnak, hogy beleköpjenek a levesünkbe. Na hát ez persze nem igaz, de tény, hogy vannak apró trükkök a nagyobb profit érdekében.

Mutatunk nektek pár ilyet.

Amuse

Az amuse egy kis snack, amelyet a rendelés után hoznak ingyen. Több funkciója van. Egyrészt a vendég nem csak ül és várja a rendelést hanem úgy érzi, hogy fontos és ezzel meg van tisztelve. Plusz az az egy falat stimuláló hatással bír így esetleg egyből kérünk még desszertet is. 🙂

Napi menü

A legtöbb étteremben van napi menü. Segít a választásban és általában valamivel olcsóbb is mint egyébként. A vendéglátó egység szempontjából is hasznos, hisz ilyenkor felhasználják azokat az hozzávalókat, amik az eltarthatóságuk végéhez közelít. Persze NEM lejárt termékekről beszélünk.

Reggel – Este

Az elkészült saláták fogyaszthatósága körülbelül 18 óra. Ha megmaradt akkor azt néha hozzákeverik az esti friss salátához, hogy ne vesszen kárba az élelmiszerre költött pénz.

Fagyasztás

Elgondolkodtunk már azon, hogy mennyi időben telik egy levest elkészíteni? Egy jó húsleves nem 30 perc. Nekünk még is valahogy kihozzák ennyi idő alatt. Ezek általában előre el vannak készítve és le vannak fagyasztva. Felolvasztás után mehet bele pár hozzávaló és kész is. Jelentősen lecsökkentve az időt.

Frissensültek

Az olajsütőkben lévő olajat 15-20 sütés után cserélni kéne. Hát ez elég ritkán történik meg. Az elég költséges lenne. Ha szerencsénk van, akkor nem egy olajba sütik a halat és a sajtot.

Ne alkohollal kezdjünk

Ha azt kérnénk, várjuk meg vele az ételt is. Az alkohol étvágygerjesztő hatású. Többet akarunk majd enni. Az pénzbe kerül… többe. 🙂

Mit gondoltok? Tudtok még ilyenről?