A 90-es években, olyan híres modellek képeit láttuk a divatmagazinok címlapján, mint Kate Moss, Tyra Banks, Cindy Crawford, Claudia Schiffer. Minden ember, nő és férfi is egyaránt csodálkozott, hogy lehet valaki ilyen tökéletes, ilyen gyönyörű. Igen, ezekért a modellekért az egész divatszakma teljesen meg volt bolondulva. Vért verejtéket nem sajnálva küzdöttek egymással a különböző ügynökségek, hogy a modellek náluk dolgozzanak.

De a fény és a csillogás nem tartott sokáig, hiszen néhányan már 20 éves kor fölött kezdtek bele a szakmába, és ahogy megjelentek az első ráncok, és testi hibák már nem volt helyük a kifutón. Azóta nem sokat tudunk a híres modellekről, hová tűntek, mi lehet most velük.

Mi most összegyűjtöttünk néhányat közülük, akikre szinte egyáltalán nem is lehet ráismerni.

Janice Dickinson

Janice Dickinson karriere a 80-as években kezdődött, ő volt az első számú modell, aki nagyon sokáig szerepelt a divatlapok borítóin. Olyan híres magazinok címlapján is szerepelt, mint a Harper’s Bazaar, a Cosmopolitan, a Photo,a Vogue, a Marie Claire és a Playboy. 2016-ban azonban gyógyíthatatlan betegséget diagnosztizáltak nála, ami egyből ki is ült az arcára.

Linda Evangelista

Linda Evangelista olyan csúcsmodell, aki Christy Turlingtonnal, Claudia Schifferrel, Cindy Crawforddal és Naomi Campbell-lel együtt megváltoztatta az 1980-as évek végén és 1990-es évek elején a divatot

Megjelenését milliók csodálták, és kiemelkedő ügynökségek harcoltak azért, hogy Linda képviselje őket. Néhány évvel ezelőtt Linda elég komolyan meghízott, és most már nem térhet vissza a kifutóra. A modell arcával sincs minden rendben. Sokan azt mondják plasztikáztatott, és ahogy elnézzük a képeit, látszik is, hogy a mimikai ráncoknak hűlt helye sincs.

Kate Moss

Kate nem volt egy tipikus szupermodell, nem volt se magas, nem volt tökéletes arca, se tökéletes az alakja. 1990-ben kijelentették, hogy ő a szupermodellek ellentéte. De ettől volt tökéletes, hogy nem hasonlított senkire, egyedi arcát az egész világ szerette.

Kate azonnal a divattervezők kedvence lett. De most már csak árnyéka egykori önmagának, hiába, hiszen felette is elszállt már az idő.

Carla Bruni

19 éves korában abbahagyta tanulmányait és modellkedni kezdett a párizsi City Models ügynökségnél, ahol nagyon gyorsan, már 1988-ban topmodell lett, hogy aztán a 90-es évek modellújságjaiban és olyan nagy divatcégek kifutóin legyen folyamatosan jelen, mint Christian Dior, Paco Rabanne, Sonia Rykiel, Christian Lacroix, Karl Lagerfeld, John Galliano, Yves Saint-Laurent, Chanel, Versace stb. 1990-től az évi 7,5 millió dolláros keresetével a 20 legjobban fizetett topmodell között tartották számon. Nem tudjuk, mi történhetett a modellel, hogy ennyire nem hasonlít saját magára, de azt meg kell állapítani, hogy kifejezetten ijesztő, ahogy kinéz. Talán a túl sok plasztikai műtét az oka.

Tyra Banks

Egészen a közelmúltig Tyra Banks nagyon jól nézett ki. De néhány évvel ezelőtt, próbálkozott a családalapítással, ami nem jött neki össze. A paparazzi képeken a szupermodell rendezetlennek tűnik, és a rangos eseményeken is furcsa ruhákban és sminkben jelenik meg. Nemrégiben Tyra vezette újra a “Topmodell leszek” című showt, és azt tanította a lányoknak, hogyan kell mindig úgy nézni és mosolyogni, mint egy igazi díva.